Pudra.com 24.10.2013

2012 yılının en iyi çocuk kitapları seçildi

Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği "Yılın Çocuk Kitapları" seçiminde 2012 yılı ödüllerini dağıttı. 2012'nin En İyi Öykü Kitabı, Günışığı Kitaplığı'ndan çıkan "Aydede Her Yerde" oldu.

Uluslararası Çocuk Kitapları Kurulu'nun (IBBY) üyesi olan Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği'nin (ÇGYD) "Yılın Çocuk Kitapları" seçiminde 2012 yılı ödülleri sahiplerini buldu. Seçici kurullarını akademisyen, yazar, illüstratör, grafiker ve editörlerin oluşturduğu seçime yayınevleri, ilk baskısını 2012 yılında yaptıkları kitaplarla katıldı.

2012 yılının en iyi çocuk kitapları seçildi

ÇGYD’nin çocuk ve ilkgençlik kitapları yayımlayan yüzden fazla yayınevine yaptığı çağrı sonucunda, 16 yayınevi bu yıl için belirlenen dallara ve ölçütlere uygun 71 kitapla seçime katıldı. Bu yıl için belirlenen dört dalda 3 kitaba ödül verildi, 3 kitap jüri özel ödülüne değer bulundu:

Yılın En İyi Resimli Öykü Kitabı: Feridun Oral’ın yazdığı ve desenlediği, Yapı Kredi Yayınları’nın yayımladığı KIRMIZI KANATLI BAYKUŞ

Yılın En İyi Öykü Kitabı: Hacer Kılcıoğlu’nun yazdığı ve Günışığı Kitaplığı’nın yayımladığı AYDEDE HER YERDE

Yılın En İyi Gençlik Romanı: Leyla Ruhan Okyay’ın yazdığı ve Günışığı Kitaplığı’nın yayımladığı LEYLEK HAVADA

Yılın En İyi Çocuk Kitabı Tasarımı: Jüri tarafından yılın en iyi çocuk kitabı seçimine değer eser bulunamadı.

Yılın En İyi Çocuk Kitabı Tasarımı dalında, tasarımını Gözde Bitir’in yaptığı, Can Çocuk Yayınları’nın yayımladığı DEĞİRMENCİ İLE BAYKUŞ (yazan: Göknil Genç, resimleyen: Vaqar Aqaei) kitabı; Yılın En İyi Resimli Öykü Kitabı dalında Kutup Yıldızı Kolektifi’nin yazdığı, Sadi Güran’ın resimlediği, Sarıgaga Yayınları’nın yayımladığı TARIK VE BEYAZ KARGA kitabı; Yılın En İyi Öykü Kitabı dalında Burhan Günel’in yazdığı ve Koza Yayınları’nın yayımladığı LOLİTA İLE PAN adlı öykü kitabı Jüri Özel Ödülü’ne değer görüldü.

Yılın Çocuk Kitapları 2012 ödülleri, 32. İstanbul Kitap Fuarı’nda düzenlenecek ödül töreninde sahiplerine verilecek. Ödül sahipleri, seçici kurul üyeleri, proje danışmanları ve ülkemizde çocuk kitapları alanına emek veren kişi ve kurumlar, Ödül Töreni’nin ardından dernek standındaki kokteylde bir araya gelecekler.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER