28.04.2017

Çocuklarla birlikte yapacağınız 10 eğlenceli etkinlik!

Okul Öncesi Öğretmeni ve Ebeveyn Koçu İpek Dağıstanlı, çocuğunuzla kaliteli zaman geçireceğiniz eğlenceli aktiviteleri Pudra için yazdı.

Şimdi size soruyorum sevgili ebeveynler çocuklarınızla oyun oynuyor musunuz? Cevaplarınızı çok merak ediyorum. Ama tahminimce onlar kendi kendilerine oyun oynarken fırsat bu fırsat deyip sizler de kendinize vakit ayırıyorsunuz öyle değil mi? Öğretmenlik yaptığım yıllardaki veli görüşmelerime dayanarak böyle bir tahminde bulundum. 3 yaşındaki çocuklar için oyun önemli bir iştir. Çizgi film kahramanlarından tutun da çevresindeki bir büyüğüne kadar herkese hayran olup özdeşim kurarlar. Çocuğumuza sağlıklı bir model olabilmemiz için en önemli şey onu tanımak. Çocuğumuzu anlayabilmek için elimizdeki en değerli ipucu ise onunla kaliteli zaman geçirmek ve oyun oynamak. Ailelerin en çok sorduğu soru ise hangi etkinlikleri birlikte yapmalıyız? Haydi not edin çünkü 24-36 aylık çocuklar bu etkinliklere bayılıyor.

Çocuklarla birlikte yapacağınız 10 eğlenceli etkinlik!
 
  • Çocuğunuza bir hikaye okuyun daha sonra kitabı ona verin "hadi şimdi sen bana bu kitabı oku" deyin. Fotoğraflara bakarken size çok komik şeyler anlatacak hazır olun!
  • Hava kötü, parka gidemediniz. O zaman evinizi parka çevirin. Koltuk minderlerini kaydırak gibi yere koyun. Onun kaymasına yardımcı olun, sonra siz kaymayı deneyin ve oyuncak arabaları, bebekleri de kaydırmayı unutmayın!
  • 5 duyu organımızı eğlenceli bir şekilde öğretin. Gözlerini kapatıp eline bir şeyler verin ne olduğunu tahmin etsin. Aynısını size yapması için yol gösterin. Hemen bilmeyin ama:) Daha heyecanlansın, siz de o sırada duyu organlarını koklayarak, tadarak çocuğunuza öğretmeye çalışın.
  • Çocuk şarkılarına mini bir koreografi hazırlayın. Aile büyükleri geldiğinde birlikte sahneye çıkıp dans edin. Alkışlar çocuğunuzu hem güldürüp hem mutlu edecektir.
  • Çocuklar çadırı çok sever. 2-3 yaşındaki çocuğunuzla evde çadır kurabilirsiniz. Pahalı süslü oyuncaklardan çok, masanın üzerine bir çarşaf örtüp onun sevdiği oyuncakları koyun. Siz de kitabınızı alıp çadırın altına yerleşebilirsiniz. Atıştırmalıkları sakın unutmayın karnınız acıkabilir!
  • El-göz koordinasyonu için en faydalı etkinlik boncukları veya makarnaları ipe geçirmektir. Makarna ile yapıyorsanız makarnaları keçeli kalemle boyayıp ipe geçirin. Birlikte yaptığınız bileklik ve kolyeleri çocuğunuzla severek takacaksınız!
  • Artık evlerde fotoğraf albümleri az ama mutlaka eski fotoğraflar vardır. 2 yaşındaki çocuk kişileri seçemeyebilir ama 3 yaşındaki çocuk bu anne, bu hala, bu dayı diye bireyleri gösterir.
  • Çocuklar çıkartmalara bayılır. Çıkartmalı etkinlik kitabı alın birlikte söküp çıkartırken sticker'ları burnunuza yapıştırdığına çok güleceksiniz.
  • Ev kirlenir diye düşünmeyin. Yere büyük bir örtü serin her çeşit boya ve kağıtlarla boyamalar çizimler yapın. Çocuklar parmak boyası çok severler. Avuçlarının içini ya da parmaklarını boyayıp kağıda baskı yapın. Ortaya çıkan şekil hakkında konuşun. Örneğin ördeğe benzeyen bir şekil ise hemen kalemlerle ördek, tavşan vs. dönüştürün.
  • Mutfağı yemek yemekten çok karıştırmak için seven çocuğunuzla onun sevdiği yiyecekleri hazırlayabilirsiniz. Havanın ısındığı şu günlerde içinde meyve parçacıklarının olduğu bir dondurma yapabilirsiniz. Hem sağlıklı, bir o kadar da lezzetli olacağının garantisini veririm!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER