pudra.com 23.03.2010

Ailece müzik yapıyoruz!

Müziğin çocuğunuzun gelişimi açısından önemi çok büyük! Bunu ailece yapmak için Music Together programlarını mutlaka takip edin.

Bütün çocukların müzikal olduğu düşüncesi ile yola çıkılarak, 1987 yılında Amerika’da kurulan aile müzik programı “Music Together”, İstanbul Caddebostan’daki merkezi ile şimdi de Türkiye'de yaşayan aileler ile buluşuyor. Müziğin çocukların zihinsel, sosyal, bilişsel gelişimindeki öneminin dikkat çekici boyutlarda olduğunu ortaya koyan bilimsel araştırmaların ardından; 0-5 yaş arası bebekler, çocuklar ve onların sevenleri için hazırlanmış "Music Together" programı, birçok ülkede okul öncesi eğitim sistemine de dahil edilmiş durumda.

Ailece müzik yapıyoruz!

Programın lisanslı eğitmeni piyanist Yapıncak Gürerk Okyar tarafından İstanbul’da açılan ilk merkez ile Türkiye’ye getirilen programın, önümüzdeki yıllarda ülke çapında yayılması hedefleniyor. Çocuğunuzun gelişiminde anne-baba olarak birlikte müzik yapmanın ne kadar önemli ve eğlenceli olduğunu merak ediyorsanız, “Music Together” ın, 1 Nisan-12 Haziran 2010 dönemine katılmak için, Mart ayı kayıt dönemini sakın kaçırmayın! 10 haftalık programın ücreti ise 600 TL… Programla ilgili aradığınız her şeyi www.musictogetherist.com adresinde bulabilirsiniz.

Müziğin çocuklara faydaları

Son yıllarda bilim dünyasında yoğunlaşan deney ve çalışmalar, müzikle erken yaşta tanışmış çocukların okul başarılarının çok daha yüksek olduğunu, müziğin matematik, hafıza becerileri, sosyal beceriler, fiziksel koordinasyon yetileri ve dil becerilerinin gelişimine doğrudan etkisini ortaya koyuyor.

Aynı zamanda dinleme alışkanlığı, disiplin, özgüven, akciğer gelişimi, beynin erken gelişimi gibi konularda da müziğin çocuklarımıza faydası paha biçilemez. Bütün bu faydaları bir arada, daha detaylı okumak için müziğin çocuk gelişimine etkisi yazımızı tıklayabilirsiniz.

Music Together’da neler var?

“Music Together” programı, 10 derslik dönemlerden oluşuyor. Buluşmalar, caz, blues, klasik, folk gibi farklı müzik türlerinde yazılmış şarkılar, dünya kültürlerinden derlenmiş melodiler, parmak oyunları, danslar ve enstrüman eşliklerinden oluşuyor.

Karma yaş düzenini destekleyen, performans baskısı veya tekrarlarla öğretme yerine, oyunla öğrenmeyi teşvik eden program, eğitimde aile modelliğine yaptığı vurgu ile öne çıkıyor.

Aynı zamanda bir piyano eğitmeni olan Okyar, "Music Together" programının amacını şöyle açıklıyor: “Burada öğretmen yok, ailelere rehber olan bir eğitmen ve çocuklarına model olan anne-babalar var. Müzikal buluşmalarımızda, birlikte şarkılar, tekerlemeler söylüyor, danslar edip, enstrümanlarla şarkılara eşlik ediyoruz. Farklı şarkı koleksiyonlarına sahip 10-haftalık dönemlerimizde işlediğimiz her şarkı, belli bir müzikal elemanı oyunlarla ele alıyor. Her dönem ailelerimize sunduğumuz materyallerimiz ise, evdeki müzikal ortamın yaratılmasına yardımcı oluyor. Konunun uzmanları tarafından titizlikle hazırlanan bu erken dönem müzik eğitim programı, ilerde bireysel enstrüman eğitimine başlamayı düşünen çocuklar için de çok iyi bir temel olma özelliği taşıyor. Ailelerimiz de buluşmalarımızda, kucaklarında bebekleri ile dans ediyor, çocuklarıyla birlikte müzik yaparak ailecek hem öğreniyor, hem de eğleniyorlar.”

Music Together dersleri hakkında…

1 Nisan-12 Haziran 2010 dönemi için, 1 Mart tarihinde kayıtlarını almaya başlayacak olan programda dersler, haftada 1 gün 45 dakika sürüyor. Derslerde en az 6 aile, en fazla 12 çocuk oluyor. Aynı yaşta da olsa her çocuğun bireysel algı sisteminin farklı işlediğine inanan ve her çocuğun kendine has sosyal duruşuna saygı duyan programda, çocuğun kendini aile ortamında hissetmesi için karma yaş düzeni uygulanıyor. Bu sayede küçük ve büyük kardeşler birlikte müzik yapabiliyorlar.

Büyük çocuklar, küçüklerine örnek olarak öğrendiklerini pekiştirirken, küçük çocuklar ve bebekler de büyük abla ve ağabeylerini taklit ederek daha hızlı ilerliyorlar. 9 ayını henüz doldurmamış olan ikinci kardeşler, derslerden ücretsiz yararlanıyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER