@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 01.11.2010

Amway Avrupa'dan Van'a İki Anaokulu!

Amway’in 26 Avrupa ülkesi, Türkiye’deki çocukların eğitimi için elele verdi ve 4 Ekim'de pudra.com'un da bulunduğu açılışta 2 anaokulu hizmete girdi.

Ekim ayının başında, başarıyla sonuca ulaşmış müthiş bir projenin hayata geçirilişine tanık olmak üzere Amway Türkiye tarafından Van'a davet edildim. Çeşitli kurumları temsilen gelmiş 10 kadar basın mensubu olarak bu heyecan verici olaya dahil olmak cidden çok gurur vericiydi. Amway Türkiye'ye gelecek nesillerin eğitimine katkıda bulunduğu ve maddi manevi desteğini hiçbir zaman esirgemediği için bir kez daha teşekkürler...

Amway Avrupa'dan Van'a İki Anaokulu!

Peki, neydi bu proje?

Van Atatürk Anaokulu ve Van Cumhuriyet Anaokulu
Yıllardır çocukların yaşamlarında fark yaratmak için çeşitli projelere imza atan Amway, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF işbirliği ile yürüttüğü “Anaokulu Ekliyoruz” projesi kapsamında 26 Amway Avrupa ülkesinden toplanan 600.000 ABD dolar değerindeki bağışla Van’da yaptırılan iki anaokulunu hizmete açtı. Açılış töreninde Van Valisi Münir Karaloğlu başta olmak üzere Amway Avrupa Başkan Yardımcısı Michael Meissner, Amway Avrupa Dış İlişkiler Bölge Müdürü Candan Çorbacıoğlu ve Avrupa’nın kampanyaya destek veren çeşitli ülkelerinden gelen Amway çalışanları ve Amway Serbest Girişimcileri hazır bulundu.



2003 yılından beri ONE BY ONE kampanyası kapsamında çocuklarla ilgili projelere destek veren Amway, tüm Avrupa’da UNICEF ile işbirliği yapıyor. Bu işbirliği çerçevesinde 2010 yılı sosyal sorumluluk projesinin adresi Türkiye oldu.

Açılış töreni için Türkiye’ye gelen Amway Avrupa Başkan Yardımcısı Michael Meissner, yaptığı konuşmada “Sosyal sorumluluk projeleri için her yıl dünyanın çeşitli ülkelerinden birinde bölgenin ihtiyaçlarına uygun proje seçiyoruz. Bu sene de, diğer Avrupa ülkelerine kıyasla anaokulu sayısı az olan Türkiye’de, anaokullarına en çok ihtiyaç duyan bir şehirde bu projeyi gerçekleştirmekten son derece mutluyuz.” dedi.

Anaokullarında ayrıca ağaç ekimi yapıldı
Bu anlamlı günde, Amway Avrupa'dan gelen Amway çalışanları, Van Valisi Münir Karaoğlu, Amway Avrupa Başkan Yardımcısı Michael Meissner Amway Serbest Girişimcileri ve açılışa katılan diğer konuklar anaokullarının bahçelerine ağaç ektiler, ekilen bu ağaçlar çocuklarımızla birlikte büyüyecekler.



Bugüne kadar 7 milyon çocuğa ulaşıldı
Amway’in tüm dünyada yürüttüğü ONE BY ONE kampanyası kapsamında gerçekleştirdiği projelerle 2003 yılından bugüne 7 milyon çocuğa ulaşıldığını belirten Amway Avrupa Dış İlişkiler Müdürü Candan Çorbacıoğlu da “Amway her zaman sosyal sorumluluğa çok önem vermiştir. Amway Türkiye olarak da kurulduğu 1994 yılından beri bir çok önemli sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdik, 1999 yılından beri de UNICEF ile işbirliği içindeyiz. 2008 yılında Amway Türkiye olarak UNICEF ve M.E.B. işbirliği ile Gaziantep’te yaptırılan bir ilköğretim okulu tüm Avrupa için bir model oluşturdu ve 26 Amway Avrupa ülkesi Türkiye için bir araya geldi ve toplanan 600.000 ABD doları ile 2 anaokulu inşa edildi. Bize inanan insanların katkısıyla hayata geçirilen bu projeye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz.” diyerek şirketin sosyal sorumluluk konusundaki duyarlılığına dikkat çekti.



26 Avrupa ülkesi nasıl destek oldu?
UNICEF Ayıcık Anahtarlık ve sembolik tuğla satışlarından elde edilen gelir ve her bir Avrupa ülkesinin düzenlediği çeşitli yardım kampanyaları ile toplanan bağışlarla hayata geçirilen bu projede, açılışı yapılan Atatürk Anaokulu ve Cumhuriyet Anaokulu’nda 400 çocuğa okul öncesi eğitim verilecek.

Amway Avrupa’nın bağışları ile UNICEF Türkiye Milli Komitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen “Anaokulu Ekliyoruz” projesi kapsamında 2011’de yeni anaokulları açılmaya devam edecek.



Seren PAK


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER