pudra.com 16.10.2009

Çocuğumla 1-3 yaş anne baba eğitimi

İstanbul Parenting Class, çocuğumuzun gelişimi için oldukça önemli olan 1-3 yaş dönemi için anne babalara rehberlik ediyor.

Pudra, İstanbul Parenting Class’ı çok seviyor! Neden mi? Çünkü anne baba olarak hepimiz çocuklarımız için en iyisini istemez miyiz? Çocuklarımızın sevildiğini bilmesi, mutlu hissetmesi ve başarılı olması için elimizden geleni yapmak istemez miyiz? Ancak bazen tüm bunları sağlamak zorlayıcı bir işe dönüşür. İşte tam bu noktada, İstanbul Parenting Class devreye giriyor; çocuklarımızın yaşa bağlı gelişimsel ihtiyaçlarına odaklanan anne baba eğitim programları ile bizlerin tam da hayal ettiğimiz gibi bir anne baba olabilmemize ve sağlıklı çocuklar yetiştirebilmemize yardımcı oluyor!

Çocuğumla 1-3 yaş anne baba eğitimi

Istanbul Parenting Class, insan gelişiminde çok önemli bir yere sahip olan 0-3 yaş arası dönemde çocukların sağlıklı büyümesi, gelecekte mutlu ve başarılı birer birey olmaları için uzman kadrosuyla hamilelikten itibaren ebeveynlere bilimsel eğitim programları sunan, alanında öncü bir danışmanlık merkezi… Merkezin Türkiye'de ilk defa sunduğu anne babalık programlarında erken çocukluk döneminin sosyal, duygusal ve zihinsel gelişim ihtiyaçları ve bunların nasıl karşılanacağı konusunda bilgileniyorsunuz. Ayrıca, çocukların zorlayıcı davranışlarının altında yatan nedenleri ve bu davranışlara nasıl müdahale etmeniz gerektiğini öğreniyorsunuz.

İstanbul Parenting Class’ta farklı farklı programlar var. Örneğin daha önce katılmış olan arkadaşlarımızdan memnuniyetlerini duyduğumuz Merhaba Bebek programı… Bu programda bebekte güven ve değerli olma hislerinin oluşturulması, bebekle ebeveyn arasında sağlıklı bir bağ kurulması, bebeklerin sosyo-duygusal ve zihinsel gelişimini destekleyici oyunlar, beden dili, ağlama nedenleri ve ağlamaya müdahale yöntemleri, açlık, doymuşluk ipuçları ve beslenme ilişkisi ve bebeklerde uyku düzeni oluşturma yöntemleri gibi bebek bakımı ile ilgili her konu konuşuluyor. Onun dışında Bebek İşaret Dili programı da bebeğinizin 8 aylıktan itibaren işaretleri kullanarak kendini size anlatabilmesini sağlıyor.

Şimdi İstanbul Parenting Class yepyeni programını sunmaya başladı: Çocuğumla 1-3 Yaş Anne Baba Programı

Yürümeye başlamayla birlikte çocuklar, ebeveynden ayrı bir benlik olduklarını iyice anlar ve çevrede keşfedilmeyi bekleyen kocaman bir dünya olduğunu fark ederler. Sağlıklı gelişen her çocuk bu dönemde ebeveynin koyduğu sosyal ve fiziksel sınırları test etme eğilimine girer ve zorlayıcı davranışlar sergilemeye başlar. Ebeveynlerin bu dönemde dikkat etmesi gereken en önemli nokta, çocuğa verilen sevgi ve konulan sınırlar arasındaki ince dengeyi koruyabilmektir. Bir yandan çocuğun benlik gelişimini desteklemek adına sevgi dolu ve anlayışlı olmak bir yandan da doğru ve yanlışı öğretebilmek için sınırlar koymak zorlayıcı bir iştir. İşte bu noktada, bu program, anne babalara bu yaş dönemi için yine araştırma temelli bulgulardan yola çıkarak profesyonel destek sağlıyor.

Programda, 1-3 yaş çocuklarında;
  • Bağımsızlaşma süreci ve benlik gelişimini teşvik
  • Gelişimi destekleyici, pozitif disiplin yöntemleri
  • Duygu düzenlemesi ve öz-kontrol becerisi kazandırma
  • Çocuğun bireysel özelliklerin anlaşılması
  • Zihinsel becerileri ve dikkat gelişimini destekleyici oyunlar
  • Dil ve iletişim becerilerini geliştiren ebeveyn yaklaşımları
  • Öfke nöbetleriyle başa çıkma
  • Ebeveynden ayrılma endişesi
  • Cinsel gelişim
  • Yeme problemlerini önleme
  • Gece uyanmaları, uykuya direnme, korkular gibi uyku problemlerinin çözümü
  • Akran ilişkilerinde rehberlik gibi konular işleniyor.

Çocuğumla 1-3 Yaş; her biri yaklaşık 1,5-2 saat süren toplam 4 buluşmadan oluşuyor. Daha detaylı bilgi almak için İstanbul Parenting Class’ın web sitesini ziyaret edebilir veya onları arayabilirsiniz.

İstanbul Parenting Class

Adres: Zeytinoglu Cad. Arzu Apt. No:2 Daire:27 Etiler / İstanbul
Tel: 0212 351 9001
Web: www.istanbulparentingclass.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER