@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 04.11.2010

Çocuklar için kitap rehberi: Bir Dolap Kitap

Bir Dolap Kitap blogunda hem okul öncesi, hem de ilkokul çağında olan yer yaştan çocuk için birbirinden eğlenceli ve faydalı kitap önerileri var. Üstelik hiçbir yerde bulamayacağınız püf noktaları ile!

Pudra.com'un sizlere ve özellikle çocuklarınıza çok faydalı ve eğlenceli bir blog önerisi var! Bir dolap kitap...

Çocuklar için kitap rehberi: Bir Dolap Kitap

Öncelikle bu blogun açılış hikayesinden bahsedelim. "Oldum olası çocuk kitaplarını severdim" diyen Banu ve sıkı bir çocuk kitapları okuyucusu olan eşi Yıldıray tarafından açılan bu web sitesi, çocuk kitaplarının aslında hayata bambaşka bir yerden baktığını söylüyor. "Çocuk dünyasını özümsemiş, yaşama bir çocuğun gözlerinden bakabilen, içindeki çocuğu asla kaybetmediği için bunu başarabilen yazarların o mis kokulu kitaplarını seviyorum. Hayal gücünün baskılanmadığı kitapları seviyorum. Bana yaşamda zaten var olan şeyleri bir kere daha, benim bildiğim şekliyle söylemeye çalışmayan, onları bambaşka biçimlere sokarak anlatan ya da tamamen gerçekdışı dünyalar sunan kitapları seviyorum" diyen Banu Hanım, bloglarında bu küçük zevkleri bizlerle paylaşıyor.

Peki bu dolapta neler var?

Bu faydalı blogda yer yaş çocuğa yönelik kitap önerileri bulmak mümkün. Bunları sıralamamız gerekirse:
  • Okul öncesi: Bu grup “bebeklikten okul öncesine kadar” diye sınıflandırılmış. Okuma alışkanlığını küçük yaşta kazandırmak için tasarlanmış, sadece resimlerden oluşan kitaplar da burada; henüz okuma bilmeyen bıdıklara anne babaları tarafından okunan resimli kitaplar da…
  • İlk okuma: Bu grup okumayı yeni öğrenenler için… Resmi bol, puntosu büyük, kısa kitaplar…
  • İlkokul çağı: Artık kitapları sular seller gibi okuyan, küçük kitap kurtları için yazılmış tüm öykü ve romanlar…
  • Genç: 13 yaş ve üzerinin ilgisini çekebilecek tüm kitaplar bu gruba yerleştirilmiş.
  • Dolapta ayrıca çocuk kitabı yazarları ve çizerleriyle ilgili yazılar bulunuyor.
  • Bir de “Eskiden Okuduklarım” adı altında, geçmişte okuyup da hiç unutamadığımız, bizde çok özel yeri olan kitaplardan söz ediliyor.

Bir de sizler varsınız! Banu ve Yıldıray: "Bizim gibi, çocuk kitaplarına düşkün olan sizler ya da çocuklarına güzel kitaplar seçmek, araştırmak ve fikir almak isteyen ebeveynler… Sizler de okuduklarınız hakkında yorum yapar, bize sizin okuduklarınız hakkında kapı açarsanız, sevdiklerinizi, sevmediklerinizi, eleştirilerinizi paylaşırsanız çok seviniriz" diyorlar.

Püf noktalarına mutlaka göz atın!

Blog sadece kitap tanıtımlarından da oluşmuyor. Burada aynı zamanda; bebeklere kitap okumanın püf noktaları, bebek kitapları hakkında bilinmesi gereken gerçekler, çocuğunuza kitabı sevdirmenin 12 kolay yolu, çocuğunuza kitap seçmenin püf noktaları, çocuğunuza okuduğu kitap hakkında sorabileceğiniz 10 soru, çocuğunuzu tam bir kitap sevmez yapmanın 15 altın kuralı, çocukları kitap okumaya özendirmenin 13 kolay yolu, kitap okumayı sevmeyen çocuğu anlama rehberi ve tatilde çocuğunuzun okuma alışkanlığını sürdürmek için 8 öneri gibi birbirinden faydalı püf noktaları da bir dolap kitap'ta!


Biz, pudra.com olarak ''bir dolap kitap'' blogunu çok sevdik. Kitapların büyülü dünyasını çocuklarına tanıtmak ve okumayı seven çocuklar yetiştirmek isteyen tüm anne babalara tavsiye ediyoruz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER