Pudra.com 11.11.2011

Çocuklar Otomat Cabaret Sergisi ile Mekaniği keşfediyor

Çocukların, mekaniğin eğlenceli dünyasına adım atmalarını sağlayan Otomat Caberet Sergisi, Şubat 2012'ye kadar Landora'da açık.

Türkiye’nin ilk karma kullanımlı projesi Ora’nın Temalı Parkı Landora’da, Otomat Caberet Sergisi ile çocuklar, mekaniğin eğlenceli dünyasına adım atıyor.

Çocuklar Otomat Cabaret Sergisi ile Mekaniği keşfediyor

Şubat ayına kadar çocuklar ve ailelerinin eğlence, keşif ve heyecanı aynı yerde bulduğu Landora’da açılan bu eşsiz sergi kırk adet performanslı makineden oluşuyor. Otomat ya da mekanik oyuncak olarak adlandırılabilecek bu makinelerin mekanizmaları, ziyaretçilerin düğmesine basmaları ile canlılık kazanıyor. Bu eğlenceli, ilginç ve şaşırtıcı performans sergileyen minyatür makineleri, dişliler ve çarklar harekete geçiriyor.

Cabaret Mechanical Theatre, Sue Jackson tarafından 1979 yılında, İngiltere’de hemen her türden el yapımı eşyanın satıldığı küçük bir atölye olarak kuruldu. Yerel sanatçılar sayesinde kısa sürede el yapımı mekanik oyuncaklarda uzmanlaşmaya başladı ve bu başarı sonrasında atölyesini Londra’ya taşıdı.

Hareketleri ile izleyicileri güldürecek ve onları cezbedecek bu makinelerde bir adam, içi spagetti dolu ve musluklarından sos akan bir küvetin içinde oturuyor; bir diğerinde kafede oturan antik Mısır tanrısı Anubis eliyle masanın üzerindeki sineği öldürüyor; bir başkasında ise bir Geyşa’nın elindeki top sihirli şekilde görünüp kayboluyor.



Eğlenceli bir yöntemle mühendislik ve mekanik hareketleri öğreten el yapımı oyuncaklardan oluşan bu eşsiz sergi, şimdiye kadar Londra, Avustralya, Bangkok, Seul, Tokyo ve ABD de dahil dünyanın dört bir yanını dolaştı.

Ekim ayından itibaren Landora’da sergilenen makineler, marifetlerini İstanbullu izleyicilere de göstermek için sabırsızlanıyorlar.

Sergi adresi: Landora, Altıntepsi Mah. Ferhat Paşa Çiftliği Mevkii Çiftlik Cad. Bayrampaşa / İstanbul
Sanatçılar: Patrick Bond, Lucy Casson, Ron Fuller, Kazu Harada, Michael Howard, John Lumbus, Peter Markey, Pierre Mayer, Keith Newstead, Matt Smith, Paul Spooner


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER