Çocukları obeziteden korumak için annelere altın öğütler

Çocuğunuzun gereğinden fazla kilo almaması için o istemeden yemek yedirmemek gerektiğini söyleyen Dr. Ayça Kaya, çocukları sağlıklı beslenmeye yönlendirmek için 10 ipucunu açıklıyor.

Çağın hastalığı obeziteden çocuğunuzu korumak için mutfak reformu yapmaya ne dersiniz?

Çocukları obeziteden korumak için annelere altın öğütler

Kilolu çocuğa yardımcı olmak için yiyecekleri herkes için sağlıklı hale getirmelerini ve yeniliğe annelerin öncelikle kendilerini değiştirerek başlamalarını tavsiye eden Dr. Ayça Kaya, çocukları fast-food tarzı yiyeceklerden uzaklaştırıp sağlıklı beslenmeye yönlendirmenin en etkili yolunun bütün ailenin sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemesi olduğuna dikkat çekiyor.

Çocuklara istek gelmeden yemek yedirmemenin gerektiğini belirten Dr. Kaya, yemeğin nasıl piştiğine ve nasıl sunulduğuna da dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor. İşte, çocukları sağlıklı beslenmeye yönlendirmek için 10 ipucu...

1- Harçlık kontrolü yapın, çok harçlık vermeyin.

2- Beslenme çantasını düzenleyin, doğru beslenme çantası hazırlayın; küçük peynirli bir sandviç, bir şişe su, bir küçük muz, küçük kutu süt veya ayran tercih edin. Hazır kek, paketli bisküvi, hazır meyve suyu ve çikolatayı beslenme çantalarında bulundurmayın.

3- Çocuğun damak tadını keşfedin, neleri sevdiğini öğrenin; acı, ekşi, baharatlı, şekerli gıdalardan hangisini yemekten daha çok hoşlandığını bilin.

4- Sebzeleri renkleriyle sevdirin. Çocuk için sunum önemlidir. Domates, havuç, yeşilbiber, patates, brokoli, karnabahar, lahana gibi sebzeleri buharda haşlayarak farklı renkleri bir araya getirip değişik kesme yöntemlerini kullanarak sunum yapın.

5- Tat değiştirmek için değişik soslar hazırlayın. Sos olarak yoğurdu sık kullanın değişikliğe yoğurdun üzerine nane veya kekikle şekiller yaparak dikkatini çekin.

6- Şekerden mümkün olduğunca kaçın. Tatlı veya kek yaparken kuru meyve ve hurma kullanın.

7- Yemeklerde kullandığınız yağ miktarını mutlaka azaltın.

8- Çok sık dışarıdan yemek ısmarlamayın. Ev yemeği yapın. Dışarıda yenilen yiyecekleri evde daha sağlıklı yollarla yapmayı deneyin.

9- Porsiyon küçültmeye başlayın; küçük tabak, küçük çatal ve kaşık kullanmalarını sağlayın.

10- Yemek sırasında çocuğa su içirin.

Bunların yanında çocuğa hareketi sevdirmenin öneminden bahseden Dr. Kaya, çocukların bilgisayar ve televizyon karşısında vakit geçirmesinin minimuma indirilmesini ve çocuğun harekete teşvik edilmesini önemle belirtiyor.


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER