Pudra.com 30.11.2012

Çocukların internet güvenliği için anne babalara tavsiyeler

İnterneti güvenli kullanma bilgisine sahip olmayan çocukları korumanın yolu, bilinçli anne babadan geçiyor. Peki, anne babalar çocuklarının güvenli internet kullanımını nasıl sağlayabilirler? Yanıtı Pudra.com'da.

Gün geçtikçe hayatımızda geniş yer tutan internet, özellikle çocukların büyük zamanını işgal ediyor. Çocukların güvenli şekilde gezmesi gerektiği internet dünyasında, faydalı sitelerin dışında, uygunsuz ve tehlikeli adresler de yer alıyor.

Çocukların internet güvenliği için anne babalara tavsiyeler

Pratik Servis, güvenli internet kullanımının çocuklar için önemini hatırlatarak, internetin güvenli kullanılması konusunda öncelikle ebeveynlerin bilinçli hareket etmeleri gerektiğini belirtiyor ve anne babalara şu tavsiyelerde bulunuyor:

  • Çocuğunuzun yaşına uygun ve güvenli siteleri belirleyin. Faydalı internet adreslerini sık kullanılanlar kısmına ekleyin.

  • İnternet kullanımına zaman sınırlaması getirin. Çocuğunuzun saatlerce bilgisayarın karşısında oturmasını önlemenin, aranızda geliştirdiğiniz ilişki ve iletişimin kuvvetine bağlı olduğunu unutmayın.

  • Çocuğunuzun internete girdiği bilgisayarı ortak kullanım alanında tutun.

  • Zararlı içeriklerden korunmak amacıyla gerekli güvenlik ayarlarını yapın, filtreleme programları kullanın.

  • Çocuğunuz sosyal paylaşım sitelerine giriyorsa, tanımadığı kişilerle sohbet etmemesi gerektiğini açıklayın.

  • İnternet ortamındaki oyunlar ve yarışmalara katılımda sizden izin almasının şart olduğunu çocuğunuza belirtin, internetten alışveriş konusunda gerekli uyarılarda bulunun.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER