18.08.2021

Elektrikli göğüs pompası mı yoksa manuel mi?

Bebeğin psikolojik ve fizyolojik gelişimi için önemli bir yere sahip olan anne sütü, anne-bebek arasındaki bağı kuvvetlendiriyor. Peki ya emzirmek güçse?

İZLE: ANNE SÜTÜ POMPA İLE NASIL SAĞILIR?👇 
Anne sütünün, anne ve bebek arasında oluşan bağı kuvvetlendirmekle birlikte, bebeklerin psikolojik ve fizyolojik gelişimi için son derece önemli bir yere sahip olduğunu belirten Psikolog Sena Karabiber “Emzirme sürecinde anne ve bebeğin temas içinde olması duygusal bir bağ oluşturarak bebeğin anneye olan güven duygusunu pekiştiriyor. Yine bebek için gerekli vitamin ve minerallerden oluşan anne sütü, bebeği her türlü enfeksiyonlara karşı koruyor ve bağışıklığının güçlenmesine yardımcı oluyor." dedi. Peki ya emzirmek anne için zorlu bir durum halini almışsa...

Elektrikli göğüs pompası mı yoksa manuel mi?

Bebekler özellikle yenidoğan döneminde çok daha sık olarak anne sütüne ihtiyaç duyuyorlar. Anne sütü bebeklerin fizyolojik gelişimi için çok önemli bir yere sahip ancak bebeğin ileriki yaşamında fizyolojik gelişmine katkısının yanında, bebeğin psikolojik gelişimi ve anne bebek arasındaki bağı kuvvetlendirme anlamındaki katkıları da son derece büyük.

Anne sütünün, anne ve bebek arasında oluşan bağı kuvvetlendirmekle birlikte, bebeklerin psikolojik ve fizyolojik gelişimi için son derece önemli bir yere sahip olduğunu belirten Psikolog Sena Karabiber “Emzirme sürecinde anne ve bebeğin temas içinde olması duygusal bir bağ oluşturarak bebeğin anneye olan güven duygusunu pekiştiriyor. Yine bebek için gerekli vitamin ve minerallerden oluşan anne sütü, bebeği her türlü enfeksiyonlara karşı koruyor ve bağışıklığının güçlenmesine yardımcı oluyor." dedi.
 
Aynı şekilde bebeğini düzenli olarak emzirebilen annelerin de fiziksel sağlığının, uyku düzeninin ve genel psikolojik durumunun çok daha pozitif yönde ilerlediği biliniyor.

Pskilolog Sena Karabiber, "Anne sütünün önemini bilen ve bebeğini emzirmek isteyen annelerde, sütünün yetersiz olması, bebeğin memeyi reddetmesi veya çevre baskısı sonucu oluşan bazı kaygılar görülebiliyor. Ancak unutulmamalıdır ki annenin sakin, sabırlı ve mutlu olması, bebeğini en iyi şekilde emzirebilmesi ve bebeği ile sağlıklı bir etkileşimde kalabilmesi için çok önemli" diyor.

Anne sütü bir bebek için en önemli besin kaynağı. Ancak son derece hassas olan emzirme sürecinde, bebeğin acıktığı saatler anneler için her zaman uygun saatler olmayabiliyor. Her an bebeğinin yanında bulunamayan, sütü kolay gelmeyen, bebeği memeyi reddeden ya da çalışma hayatında olan annelerin; sütünü saklamak veya artırmak, süt kanallarını rahatlatmak veya bebeğin daha kolay emebilmesi için meme uçlarını belirginleştirmek amacıyla desteğe ihtiyacı olabiliyor.

Emzirme sürecine anne nasıl destek alabilir?

Psikolog Sena Karabiber "Emzirme döneminde bazı fonksiyonel ürünlerden yararlanılması, gerekli durumlarda bir emzirme danışmanına başvurulması sürecin çok daha sağlıklı ve rahat geçirilmesinde faydalı olacaktır.” ifadelerinde bulunuyor. Karabiber'in bahsettiği fonksiyonel ürünlerden biri göğüs pompaları. Peki bir göğüs pompasına ihtiyacınız varsa, doğru göğüs pompasını nasıl seçeceksiniz?

Anneler için göğüs pompası seçimi

Göğüs pompası seçimi, annenin kullanımına ve ihtiyaçlarına bağlı olarak değişebiliyor. Günümüzde anne sütünün sağılabilmesi için manuel göğüs pompalarının yanı sıra elektrikli göğüs pompaları da bulunuyor. Hangi tür göğüs pompası seçmeniz gerektiğini anlamak için kendinize sormanız gereken birkaç soru var:
 
  • Ne sıklıkta süt sağacaksınız?
  • Pompayı ne kadar süre kullanacaksınız?
  • Süt sağmak için ne kadar zamanınız var?

Manuel göğüs pompaları

Bebeklerini düzenli olarak emziren, nadiren sütlerini sağmaya ihtiyaç duyan anneler için ideal olan pompa türü manuel süt pompalarıdır. Hafif, küçük, pratik olmaları; çantada kolayca taşınmaları ve ses çıkarmadan süt sağma işlemi yapabilmeniz manuel pompaların avantajları arasında.

Manuel göğüs pompalarında sağma işlemi için doğru ritmi kısa bir sürelik deneme yanılma yöntemi ile bulmanız mümkün. Bu nedenle ilk sağmalarda süt az gelirse endişelenmemeniz gerekir. Özellikle 2 fazlı teknolojiye sahip göğüs pompalarında bebeğinizin doğal emiş ritmine ulaştmanız için bir "uyarı fazı" bulunur. Uyarı fazında tıpkı bebeğinizin emdiği şekilde hızlı ama düşük vakumlu çekme gücü başlar. Sütünüz gelmeye başladığında da sağım fazına geçilir ve sütünüz boşaltılır.

Manuel pompa seçerken, pompanın süt toplama şişesi aynı zamanda sütünüzü saklamak ve bebeğinizi beslemek için biberon olarak kullanabileceğiniz şekilde olursa, sütü tekrar ayrı bir biberona aktarma sorunu da ortadan kalkar. 

Eğer bebeğinizle düzenli vakit geçirebiliyor, onu emzirebiliyorsanız, sadece belli dönemlerde süt sağmaya ihtiyaç duyuyorsanız, manuel göğüs pompalarını kullanabilirsiniz. Ancak unutmamalısınız ki, bu pompaların biraz güce ihtiyacı vardır. Çalışan bir anneyseniz veya bebeğinizin emme reflekstleri zayıfsa, bebeğiniz ememediğinde süt ateşi gibi sorunlarla karşılaştığınız için sütünüzü düzenli sağmanız gerekiyorsa, manuel göğüs pompaları sizi biraz yorabilir. 

Elektrikli göğüs pompaları
 
Bebeğinizin sütünü düzenli olarak sağmanız gerekiyorsa, çalışan bir anneyseniz veya çok yoğun bir programınız varsa elektrikli göğüs pompaları kullanabilirsiniz. Bu pompalar aynı anda çift taraflı sağım yapabildiğinden, annelere zaman kazandırır. 

Göğüs pompasını seçerken, bebeğin emiş stiline ve gücüne en çok benzeyen vakum özelliğine dikkat edilmesi gerekir.

Elektrikli göğüs pompaları, manuel modellere göre daha fazla ses çıkarabilir ancak piyasada çok daha az sessiz çalışabilen modeller bulunmaktadır.

Pompa seçiminde malzemenin önemi: BPA free olmalı!

Göğüs pompaları üreticisi Weewell markasının pazarlama müdürü olan Yusuf Karacaer'den aldığımız bilgilere göre göğüs pompaları anne sütüyle temas edeceğinden, plastiğinde kullanılan bileşenler konusunda dikkatli olunması gerekiyor. Karacaer, konuyu şu şekilde açıklıyor:

“Gıda teması sağlayan göğüs pompalarının BPA free malzemeden üretilmesi gerekiyor. Uzmanlar ve bilinçli annelerin, zararı konusunda hemfikir olduğu BPA, kaçınılması gereken bir kimyasal bileşen. Bisfenal A olarak bilinen BPA, plastikleri sertleştirmek, bakterileri yiyeceklerden uzak tutmak veya pas oluşumunu önlemek için kullanılan bir kimyasaldır. BPA’nın potansiyel tehlikeleri fark edildikten sonra, dünya genelinde, özellikle çocuklarla bağlantılı ürünlerde yasaklanmıştır. Bu yüzden, göğüs pompası seçiminde ürün ambalajı üzerinde mutlaka BPA Free malzeme ile üretildiğine dair ibarenin var olmasına dikkat edilmesi gerekiyor."


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER