Pudra.com 07.12.2011

Huggies DryNites çocukları gülerek uyandıracak

Huggies, Türk Çocuk Ürolojisi Derneği işbirliği ile başlattığı “DryNites®’la çocuklar gülerek uyansın“ projesinde, gece alt ıslatma problemi yaşayan çocukları ve ailelerini bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

Huggies DryNites, Türk Çocuk Ürolojisi Derneği işbirliği ile başlattığı projeyle alt ıslatma sorunu yaşayan çocukları ve onların ailelerini bilinçlendirmeyi hedefliyor.

Huggies DryNites çocukları gülerek uyandıracak

4-5 yaş arası her beş çocuktan birinde görülen gece alt ıslatma problemi (Enürezis Nokturna) için düzenlenen basın toplantısında konuşan Türk Çocuk Ürolojisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Serdar Tekgül, sorunun sebepleri ve hayatı kolaylaştıracak yöntemler konusunda aydınlatıcı bilgiler verdi.

Enürezis Nokturna nedir?
Türkiye’de milyonlarca çocuğun yaşadığı geceleri alt ıslatma sorunu, çocuğun mesane gelişimindeki gecikmenin bir sonucu yaşanan istem dışı idrar boşaltmasıdır. Gece alt ıslatması, çocuğun idrar torbasının idrarı gece boyunca tutamamasından kaynaklanır.

Çeşitli sebepleri olabilen bu sorunun genetik veya psikolojik sebepleri yanında, idrar torbası kapasitesinin yetersizliği, ya da tuvalet ihtiyacında beyne komut gitmemesi, geceleri idrar üretimini azaltmak üzere salgılanan hormonun (ADH) düşüklüğü gibi nedenlere bağlı olarak gelişiyor.

Hastalık hakkında Türkiye genelini bilinçlendirmeye yönelik olarak başlatılan “DryNites®’la Çocuklar Gülerek Uyansın“ projesi için bir de broşür hazırlandı. Erdil Yaşaroğlu’nun komik ve eğitici karikatürleri ile renk kattığı broşür, komik ve eğitici anlatım dili ile gece alt ıslatma roblemi (Enürezis Nokturna)’ya yönelik birçok faydalı bilgi içeriyor.

Çocukların likid tüketimini gündüz saatlerine yoğunlaştırmak, uykudan önce gece tuvalete kaldırmak ve ailece anlayış ve sevgi göstererek atlatılmaya çalışılan bu süreçte DryNites® emici gece külodu çocukların temiz ve kuru uyanarak yeni bir güne başlamalarına yardımcı oluyor.

Dört yaşından büyük çocukların yatak ıslatma problemlerine karşı geliştirilen emici gece külodu DryNites®, çocuğun dinlendirici bir uyku uyumasını sağlıyor. Külot gibi kolaylıkla giyilebilen üstün emici gece külodu DryNites®, çocukların gece boyunca rahat uyumalarını sağlarken ince yapısı sayesinde giysi üzerinden belli olmuyor. Kızlar ve erkek çocuklar için farklı emicilik ve renklerde üretilen DryNites®’ın küçük (4-7) ve büyük (8-15) yaşlarına uygun boyları bulunuyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER