@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 24.11.2010

İki eğlenceli ve eğitici masal kitabı

Temizler Ülkesi'nde yaşayan Berrak'ın hikayesi "Mışıl Suyu" ve çocuk hakları ve çevre duyarlılığı üzerine fantastik bir macera "Ayak İzi Ülkesi"... Banu Bozdemir'in masal kitaplarına mutlaka göz atın.

Gazeteport'taki sinema yazılarını okumadan program yapmadığımız yazar Banu Bozdemir'in çocuk kitaplarını da en az sinema kitapları kadar sevdik. Pudra.com okurlarının ilgisini çekeceğini düşündüğümüz için de hemen sizlerle paylaşmak istedik. İşte Bozdemir'in Çizmeli Kedi Yayınları'ndan çıkan iki eğlenceli kitabının detayları...




Mışıl Suyu

Çocukluğumda bulaşık yıkarken ablamla bir oyun oynardık. Bulaşıkları esir düşmüş iyi insanlar olarak düşünürdük. Onları hemen yıkayıp kurtarmamız gerektiğine inanırdık. Bir gün bu çocukluk oyunumuzu tekrar oynamaya karar verdim. Ama bulaşık yıkarken kendimi bambaşka bir dünyanın içinde buluverdim.

Bir nehir kenarında bembeyaz giyinmiş insanların arasındaydım. Çocuklar neşe içinde nehirde oynuyorlardı. İçlerinden bir çocuk bana çok tanıdık geldi. Bir de baktım, tıpkı benim çocukluğuma benziyordu. Üstelik isimlerimiz bile aynıydı: Berrak.

Berrak, Temizler Ülkesi’nde yaşıyordu. Ama ülkesi Kirliler tarafından tehdit ediliyordu. Berrak’a ve ülkesine yardım etmeye karar verdim. Onları Kirlilerin elinden kurtarmalıydım. Ama nasıl? Bunun için yardımınıza ihtiyacım olduğunu anladım.

Mışıl Suyu ile bambaşka bir dünyayı kötü insanları elinden kurtarmaya hazır mısınız?



Ayak İzi Ülkesi

Deniz kenarında yürürken ayak izlerimiz yok olur, değil mi? Bir bakarız iz var, bir bakarız dalga almış götürmüş. Ayak izlerimiz denizin derinliklerinde yaşıyor olabilir mi? Bu sorularla boğuşan kahramanımız Neşe, Korku Ülkesi’nde yaşayan çok tanınmış bir yazardır. Bir gün yazlık evlerine son romanı üzerine çalışmaya gelir. Fakat orada Neşe’yi bilinmedik bir dünyanın canlıları karşılayacaklardır. Denizler altında bir ülke: Ayak İzi Ülkesi. Sadece çocuklardan ve ayak izlerinden oluşan, çocuk cıvıltıları ile dolu bir yer. Peki, bu çocuklar oraya nasıl getirilmiş? Ayak İzi Ülkesi’ni kim kurmuş? Bu çocuklar sahiden sonsuza kadar çocuk mu kalacak-larmış?

Ayak İzi Ülkesi: Çocuk hakları ve çevre duyarlığı üzerine fantastik bir macera…

Banu Bozdemir kimdir?

Dört yıl Milliyet Sanat dergisi ve Milliyet gazetesinde sinema yazarı ve şef yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl Skytürk televizyonunda sinema, sanat ve “Sevgilim İstanbul” programlarında yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev aldı. Antrakt sinema gazetesinde iki sene editör olarak çalıştı. TRT’ye çektiği Bakış adlı bir kısa filmi bulunuyor. Halen Gazeteport internet sitesinin sinema editörlüğünü ve aylık sinema dergisi cinedergi.com’un yazı işleri müdürlüğünü yapıyor...


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER