Pudra.com 15.12.2010

Lotus Çiçekleri: Çocuklar için yoga kitabı

Tamamı renkli ve görsel anlatımıyla çocuklar için muhteşem bir yoga kitabı öneriyoruz size! Divya Besta Dolanay’ın Lotus Çiçekleri YOgaMini Projesi kitabını hemen edinin!

Çocuklar da yoga yapabilir! Ve bunun için en güzel yollardan biri, çocukları yoga yapmaları için yönlendirmektir! Evet, çocuklar da büyükler gibi yoga yapabilirler... Bu kitapta, yazarın halen yaşamakta olduğu Güney Afrika'dan doğa ve hayvan fotoğrafları eşliğinde, üç ayrı kıtada çekilen yoga pozları ile çocuk yogası hakkında tüm öğrenmek istediklerinizi bulacak, çocuklarınızla paylaşabileceğiniz yepyeni bir yolculuğa çıkacaksınız!

Lotus Çiçekleri: Çocuklar için yoga kitabı

Kitap hakkında ne dediler?

"O, her zaman son derece titiz ve Yoga disiplini ile kendini geliştirmiş sevgili arkadaşım Beste, çocuklarımız için harika bilgilerle dolu ve son derece yol gösterici bir Yoga kitabı hazırlamış. Tam bir kaynak kitap niteliğindeki bu kitaptan, çocukları ile Yoga yapmak isteyen anne ve babalar, Yoga çalışmalarını evde kişisel çalışmalarla sürdürmek isteyen çocuklar ve okul sonrası programı yapan tüm Yoga eğitmenleri yararlanabilir.” / Dr. Neslihan İskit (Kalp Yogası uzmanı ve Çocuk Yogası eğitmeni)

"Yoga ve çocuklar: Çocuğu ve anne-babayı bir araya getirecek ve bir arada tutabilecek her aktivite anlamlı ve geliştirici. Çocuk Yogasında, Yoga, çocukluğun coşkusu ile bir araya gelip, gelişimi destekleyici bir etki de kazanıyor..." / Prof. Dr. Yankı Yazgan (Çocuk psikiyatristi ve konuşmacı-yazar)

Divya Beste Dolanay kimdir?

1 Temmuz 1974’te Ankara’da doğdu. Eğitimini, T.E.D. Ankara Koleji ve ardından Bilkent Üniversite’sinde lisans ve 3 yıl yaşadığı Hollanda’da kurumsal iletişim üzerine yüksek lisans yaparak tamamladı. Yaklaşık 7 yıl profesyonel ve gönüllü olarak çalıştığı iş yaşamı süresince, Türkiye’deki farklı Yoga merkezlerinde ve evinde Yoga çalışmalarını sürdürdü. Bir süre, yazları amatör olarak Yoga dersleri verdi. 2003’te bir kız çocuğu oldu. Yeğeni Asya ile Yoga yaparken aldığı zevk ve ilhamla, özellikle çocuklar için bir çalışma oluşturarak, Yogayı profesyonel olarak yapmaya karar verdi. 2004 yılında Swami Vivekananda Yoga Terapi Üniversitesi’nden (sVyasa) Yoga Eğitmenlik Sertifikasını aldı ve profesyonel olarak Yoga dersleri vermeye başladı. Eğitmeni tarafından kendisine, ilahi güç anlamına gelen ‘Divya’ ismi verilmiştir.

2000-2002’de iş yaşamı süresince, çeşitli gönüllülük projelerinde, özellikle ilkokul çağındaki çocuklarla çalıştı. Bu sebeple, Yogayı ve yararlarını çocuklarla da paylaşmak amacıyla araştırmalar yapmaya başladı. Çocuk Yogasıyla ilgili çalışmalarını derleyip 2004 yılında 5 -12 yaş için uygulanabilecek yOgaMini Projesini oluşturdu. Aynı yıl, Türkiye’nin ilk ve tek çocuk Web sitesini kurdu. Bu projeyle Yogayı çocuklara -okullarda, çocuk gelişim merkezlerinde ve çocuk kulüplerinde- doğru ve sistematik bir şekilde tanıtmayı ve sevdirmeyi hedeflemektedir. yOgaMini Projesi, Türkiye’de ve eşinin görevi sebebiyle taşındığı ve yaklaşık iki senedir yaşadığı Güney Afrika’da, halen çeşitli özel okullarda uygulanmaktadır.

Beste Dolanay, 2005 yılında, Dr. Mikao Usui sistemi Reiki I ve Reiki II. Derece eğitimleri almıştır. Ayrıca yurtdışında çeşitli eğitmenlerle Asthanga Yoga, Kundalini Yoga, Satyananda Yoga, Tibet meditasyonu alanlarında çalışmış ve seminerlere katılmıştır. Yoga eğitmenliğine başladığından beri, 0-15 yaş çocuk ve gençlere, her yaş grubu yetişkine, anne-bebeklere Yoga dersleri vermeye devam etmektedir.

yOgaMini Projesi

yOgaMini Projesi hakkında daha detaylı bilgiye www.yogamini.com’dan ulaşabilir, ya da Beste Dolanay’a beste@yogamini.com adresine mail yazabilirsiniz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER