30.10.2019

Omega 3 takviyesi alırken dikkat edin!

Çocuk Sağlığı Uzmanı Dr. Hande Namal Türkyılmaz, ağır metal riskine karşı küçük yüzey balıklarından elde edilen balık yağlarının tercih edilmesini önerdi.

İZLE: BALIK YAĞI NE İŞE YARAR?👇 
Piyasada birçok Omega 3 takviye edici ürünün bulunduğunu belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hande Namal Türkyılmaz, ağır metal bulunma riskine karşı, Omega 3 kaynağının ne olduğuna dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Omega 3 takviyesi alırken dikkat edin!

Uzmanlar tarafından çocuklarda genellikle 12. aydan sonra direkt olarak Omega 3 desteği öneriliyor. Bunun için de çocukların haftada 2 veya 3 defa balık yemesi gerekiyor. Çocuğunuz sorunsuz bir şekilde balık tüketiyorsa ülkemizde bulunan hamsi, istavrit, uskumru, sardalya gibi balıklar onlar için en ideal balıklar ancak çocuğunuz bu miktarı tüketemiyorsa, ekstra takviyelere ihtiyaç olabiliyor. Ancak takviye seçiminde DHA oranı yüksek balık yağlarının tercih edilmesi gerekiyor.

DR. HANDE NAMAL TÜRKYILMAZÇocuklarda beyin ve göz gelişimini desteklemek ve ileride odaklanma sorunu yaşamaması için Omega 3 takviye edici gıdaların kullanılmasının büyük önem taşıdığını söyleyen Dr. Hande Namal Türkyılmaz, “Göz gelişimine özellikle A vitamini ile birlikte olan Omega 3 takviye edici gıdanın ciddi katkıları vardır. Çünkü A vitamini katkılı Omega 3 takviye edici gıda direkt olarak gözdeki retina tabakasındaki sinir sistemine katkı sağlayarak göz tembelliği gibi göz rahatsızlıklarını engelleyebilir.” diye konuştu.

Omega 3 katkılı takviye edici gıda seçimi nasıl yapılmalı?

Çocuğun gelişimi ve sağlık durumu takviye edici gıda tercih ederken büyük önem taşıdığından, kullanmadan önce mutlaka bir hekime danışılması gerektiği unutulmamalı. Çocuk Sağlığı Uzmanı Dr. Hande Namal Türkyılmaz, konu hakkında şu açıklamalarda bulunuyor:

“Omega 3 takviye edici gıda tercih ederken ağır metal bulunma riskine, balığın neresinden elde edildiğine, yağ asit oranlarına ve formuna dikkat edilmeli.  Ağır metal riskini önlemek için, küçük yüzey balıklarından elde edilen balık yağları tercih edilmelidir.

Omega 3 yağ asidi çeşitleri
  • Omega 3 yağ asitlerine bakıldığında, DHA ve EPA olmak üzere ikiye ayrılır.
  • Çocuklarda tercih edilen Omega 3 takviye edici gıdalarda beyin ve göz sağlığında daha etkili olan DHA oranının daha yüksek olması tercih edilir.
  • Yetişkinlerde kalp ve damar sağlığını daha çok destekleyen EPA oranının yüksek olması tercih edilmelidir.
  • Omega 3 tercih edilirken içinde doğal olarak Vitamin A ve Vitamin E bulunan takviye edici gıdalar seçilmelidir.
  • Bunlar haricinde trigliserit formda ve ağır metalden arındırılmış özelliği taşıyan Omega 3 takviye edici gıdalar tercih edilmelidir.

Omega 3 takviyeleri yetişkinler için farklı çocuklar için farklı mıdır?
 
BALIK YAĞI TAKVİYESİ

Çocuklarda tercih edilen Omega 3 takviye edici gıdaların DHA oranının daha yüksek olması gerekirken; yetişkinlerde kalp ve damar sağlığını daha çok destekleyen EPA oranının yüksek olması tercih edililiyor. Bunun sebebi ise şu: Yüksek DHA oranı beyin ve göz sağlığında daha etkili. EPA oranı ise kalp ve damar sağlığına olumlu etkide bulunuyor. Bu nedenle çocuklarda ve yetişkinlerde kullanılan Omega 3 gıda takviyelerinin farklı olması gerekiyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER