20.04.2018

Pera Müzesi'nde 23 Nisan heyecanı

Pera Müzesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda tüm çocukları müzeye davet ediyor. Birbirinden eğlenceli etkinliklerin olduğu program dopdolu!

Pera Müzesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda tüm çocukları müzeye davet ediyor. Pera Eğitim, 21 Nisan 2018 günü “Zamanda Yolculuk” ve ''Masalın Perisi: Pera Müzesi'' adlı birbirinden renkli iki etkinlik düzenlerken, Pera Film 21-24 Nisan tarihleri arasındaki özgünlük ve yaratıcılığın coşkusunu yansıtan Hayal Gücüm Benim Gücüm! film programını sunuyor. Çocuk Bayramı kapsamındaki tüm etkinlikler ücretsiz gerçekleştiriliyor. 

Pera Müzesi'nde 23 Nisan heyecanı

Pera Müzesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamak üzere birbirinden eğlenceli etkinlikler düzenliyor.

Bayrama özel etkinliklerin ilk ayağını, Pera Eğitim'in çocuklara yönelik hazırladığı, kendilerini sanatla ifade edebilme ve müzeyi yaşayan bir mekan olarak deneyimleme fırsatı sunan iki ilham verici atölye oluşturuyor.

Pera Film'in sunduğu ve etkinliklerin ikinci ayağını oluşturan film programı, yalnızca çocukları değil, gençleri ve yetişkinleri de yeni, sahici ve heyecan verici dünyalara götürüyor. Çocuk Bayramı kapsamında 17-22 Nisan tarihleri arasında Pera Müzesi Artshop'ta tüm çocuk ürünleri %20 indirimle, 21-22 Nisan tarihlerinde ise Pera Cafe'deki tüm lezzetler %15 indirimle sunuluyor.

Pera Eğitim'den bayrama özel atölyeler!
Pera Eğitim, Çağdaş Drama Derneği iş birliğiyle “Zamanda Yolculuk” başlıklı yaratıcı drama atölyesi düzenliyor. 7-12 yaş grubu için hazırlanan atölyede, yaratıcı drama yöntemiyle oyunlar oynanıyor, canlandırmalar yapılıyor. Çocuklar bu atölyeyle Pera Müzesi’ndeki tüm sergileri, yaratıcı dramanın büyülü oyunları eşliğinde gezerek, serginin serüvenine dahil oluyor. Atölye, 21 Nisan Cumartesi günü 10.30 - 13:00 saatleri arasında ücretsiz düzenleniyor.
 
Pera Müzesi 23 Nisan etkinlikleri


SEİBA Uluslararası Hikâye Anlatıcılığı Merkezi'nden iki anlatıcı ve bir müzisyenin katılımı ile gerçekleşen ''Masalın Perisi: Pera Müzesi'' başlıklı atölyede, çocuklar ve aileleri masalların dünyasında büyülü bir yolculuğa çıkıyor. Etkinlik kapsamında anlatılan masallar, müzenin ''Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar'' sergisinde yer alan eserlerden ilham alıyor. Müze mekânı ile masalların hayal mekânının iç içe geçtiği etkinlik, 21 Nisan Cumartesi günü 15.30 - 16.30 saatleri arasında ücretsiz gerçekleşiyor. 

Pera Film'den macera dolu bir program!
Pera Film, çocuk bayramına özel Hayal Gücüm Benim Gücüm! film programını sunuyor. Program kapsamında üç yapım gösteriliyor; Pıtırcık Tatilde (Laurent Tirard, 2014), Kabakçığın Hayatı (Claude Barras, Michael Sinterniklaas, 2014), Pan’ın Labirenti (Guillermo del Toro 2006).
 
Pera Müzesi Pera Film'den Pan'ın Labirenti
Pan'ın Labirenti, Pera Film, 21 Nisan Cumartesi, 16:00


Fransız yazar Rene Goscinny’nin romanını temel alan Pıtırcık Tatilde (Nicholas on Holiday), yaz tatilini geçirecekleri sahil kasabasına doğru yola çıkan Nicholas ve ailesinin hikâyesini anlatırken, çocuklar eğlenceli vakit geçirmenin büyükler ise nostaljinin keyfini çıkartıyor.
 
Kabakçığın hayatı animasyon film
Animasyon: Kabakçığın Hayatı, Pera Film, 21 Nisan 2018 Cumartesi, 14:00


2016’da 89. Akademi Ödülleri’nde En İyi Animasyon dalında aday gösterilen Kabakçığın Hayatı (My Life as a Zucchini), şaşırtıcı karakter tasarımları ve etkileyici stop-motion animasyon teknolojisi ile öne çıkıyor. İnsan yüreğinin ne kadar dirençli olduğunun somut bir kanıtı olan film, kahkaha, hüzün ve neşeyi bir arada sunuyor. Guillermo del Toro’nun zengin görsel anlatımını ve türlere meydan okuyan becerisini gözler önüne seren yakın dönem başyapıtı Pan’ın Labirenti (Pan's Labyrinth), İspanya İç Savaşı’ndan beş yıl sonra gelişen olayları bir çocuğun gözünden aktarıyor, gerçeklikte bulamadığı huzuru, hayallerinde aramaya başlamasını konu ediniyor.

Etkinlik Programı 

Eğitim Programı 
21 Nisan Cumartesi
10:30 – 13:00 “Zamanda Yolculuk: Yaratıcı Drama”
15:30 – 16:30 ''Masalın Perisi: Pera Müzesi''

Film Programı
21 Nisan Cumartesi
14:00 Kabakçığın Hayatı (My Life as a Zucchini)
16:00 Pan’ın Labirenti (Pan's Labyrinth)

22 Nisan Pazar
14:00 Pıtırcık Tatilde (Nicholas on Holiday)
16:00 Kabakçığın Hayatı (My Life as a Zucchini)

24 Nisan Salı
17:00 Pıtırcık Tatilde (Nicholas on Holiday)
19:00 Pan’ın Labirenti (Pan's Labyrinth)

Etkinlik notları:
- Pera Eğitim “Zamanda Yolculuk” ve “Masalın Perisi: Pera Müzesi” etkinlikleri ücretsiz.
- Pera Müzesi 2.kat sergi salonunda gerçekleştirilecek Masal Saati için yerler sınırlı ve ne yazık ki rezervasyon alınamıyor. 
- Hayal Gücüm Benim Gücüm! film programı kapsamındaki Pera Film gösterimlerinin tümü ücretsiz. Rezervasyon alınamıyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER