pudra.com 06.01.2010

Turkuazoo ile su altını keşfedin

Hem çocuğunuz için, hem sizin için eğlenceli, macera dolu ve eğitici bir aktiviteye ne dersiniz? İşte Türkiye’nin dev akvaryumu…

Su altı dünyasının sırlarla dolu büyüleyici dünyasını gözler önüne seren geçtiğimiz aylarda açılan İstanbul’un dev akvaryumu Turkuazoo’da köpekbalıklarından dev vatoslara, piranalardan ahtapotlara kadar binlerce su altı canlısı bulunuyor!

Turkuazoo ile su altını keşfedin

Turkuazoo’nun içinde farklı temalara sahip 29 ayrı akvaryum bulunuyor. Yağmur ormanları temasıyla süslenmiş yemyeşil bir koridorda Amazonlardan ve Vietnam’daki Mekong nehrinden gelen tatlı su canlıları yer alıyor.

Tuzlu su canlıları ise Akdeniz, Karadeniz, Tropikal Türler, Deniz Mağaraları gibi farklı konseptlerde yan yana sıralanan akvaryumlarda görülebiliyor. Turkuazoo’da yer alan 29 akvaryumun, 5 milyon litre su ile doldurulan en büyüğünün içinden 80 metre uzunluğunda akrilik bir sualtı tüneli geçiyor. Ayrıca 270 derecelik su altı görüş açısına sahip devasa gözlem salonu, akvaryumun tüm görkemini gözler önüne seriyor.



Köpekbalıklarıyla dalmak…
Turkuazoo ziyaretçilerinin yaşayacağı en ilginç deneyimlerden biri de yüzlerce türde deniz canlısının arasına dalmak ve hatta köpekbalıklarıyla özel dalışlar yapmak oluyor. Turkuazoo bu dalış programları için Şişli Sualtı Sporları Kulübü ile işbirliği yapıyor.

Çocuklar için eğitim aktiviteleri
Turkuazoo, öğrencilere yönelik hazırlanan eğitim programlarıyla ülkemizdeki çevre bilincinin gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Anaokulu ve İlkokul öğrencileri için Turkuazoo eğitmenlerinin eşliğinde yürütülen, müfredatla uyumlu sunumlar ve eğlenceli aktivitelerden oluşan eğitim programları, öğrencilere yeni bir dünyanın kapılarını açıyor.


Giriş fiyatları: Yetişkinler 25 TL; öğrenciler, 65 yaş üstündeki misafirler ve 4-16 yaş arasındaki çocuklar 18 TL. İki çocuklu dört kişilik aile toplam 75 TL
Saatler: Hafta içi 10:00- 18:00, hafta sonu ve tatil günlerinde 10:00- 19:00
Adres: Forum İstanbul No:3 Kocatepe Mah. Paşa Cad. Bayrampaşa, İstanbul
Tel: 0212 640 2740
Otobüs ile ulaşım: İETT ile Mecidiyeköy’den 75-0, Taksim’den 83-0, Eminönü’nden 91-0, Bakırköy’den 98-0


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER