pudra.com 16.10.2009

Vodafone’dan eğitime ‘İlk Adım’ desteği

Türkiye Vodafone Vakfı, okul öncesi eğitim konusunda yurt çapında seferberlik başlatıyor!

Türkiye Vodafone Vakfı, Anne Çocuk Eğitim Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü işbirliğinde “İlk Adım Projesi”ni yurt çapında hayata geçirdi. Okul öncesi eğitimin yaygınlaşmasını amaçlayan projenin ilk aşamasında 18 ilde toplam 180 anasınıfı açılarak binlerce çocuğa okul öncesi eğitim imkânı sağlanırken diğer yandan veliler ve öğretmenler eğitilecek, “İlk Adım” ile birlikte, Türkiye Vodafone Vakfı’nın 2007 yılından bu yana okul öncesi eğitim alanında yaptığı yatırımlar 20 ilde, 302 sınıfta toplam 36 bini aşkın anne ve çocuğa ulaşmış oluyor.


Okul öncesi eğitime erişimin düşük olduğu illerde, hayata eşit fırsatla başlayamayan çocuklara kaliteli okul eğitim vermeyi amaçlayan proje kapsamında, anasınıfları en ideal fiziki malzemelerle donatılacak. Bu sınıflarda eğitim alan çocukların ebeveynlerine aile eğitimleri düzenlenecek. Ayrıca, Bakanlık tarafından bu sınıflarda görevlendirilmiş öğretmenlere okul öncesi eğitimi konusunda uygulamalarını güçlendirecek eğitimler verilecek ve müfredata uygun tasarlanan “İlk Adım” öğretmen kitleri ile eğitim programı zenginleştirilecek.

Yaş gruplarının ilgi ve ihtiyaçlarına göre tasarlanan program sayesinde çocukların çok yönlü gelişimi ve aktif öğrenme sürecine katılımları desteklenecek, okul sevgisi ve öğrenme arzusu aşılanarak ilköğrenime geçiş sürecinin de kısaltılması hedeflenecek.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER