Pudra.com 17.12.2014

Yaratıcı Sanatlar Terapisi 20-21 Aralık'ta

Ödüllü Drama Terapisti Prof. Dr. Armand Volkas, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nın konuğu olarak Yaratıcı Sanatlar Terapisi Programı’nda eğitim verecek. 20-21 Aralık tarihlerindeki eğitimin detayları Pudra.com’da...

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV), müzik, dans, resim, drama gibi çeşitli sanat dallarının insanlar üzerindeki iyileştirici gücünü kullanan Yaratıcı Sanatlar Terapisi’ni (YST) ülkemizde tanıtmak ve bu yeni alanda dünyadaki gelişmeleri paylaşmak amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda alanında dünyaca ünlü uzmanları her yıl ağırlayan TSÇV’nin Aralık ayı konuğu ise Kaliforniya Bütünleyici Çalışmalar Enstitüsü Drama Terapisi Bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Armand Volkas. Ödüllü Drama Terapisti Volkas, Yaratıcı Sanatlar Terapisi Programı’nda eğitim vermek üzere 20-21 Aralık tarihlerinde Türkiye’de olacak.

Yaratıcı Sanatlar Terapisi 20-21 Aralık'ta

Katılımcılar, TSÇV’nin Ataşehir’deki merkezinde iki gün sürecek “Yaşamın Provası” eğitimi boyunca Drama Terapisi (DT) kuram ve uygulamalarını, alanında uzman olan Volkas’la birlikte deneyimleyecekler. Eğitimin deneyimsel kısmında, DT’nin bireyler, çiftler ve gruplar ile nasıl kullanıldığına odaklanılacak. Teorik kısmında ise DT’nin farklı klinik durumlarda uygulanışının temelleri ve mantığı anlatılacak. Atölye boyunca, doğaçlama, oyunculuk teknikleri, psikodrama, sosyodrama, Playback tiyatrosu, yaratıcı ritüeller ve diğer birçok drama terapisi tekniği uygulanacak. Katılımcılar, duyguları ifade etme ve keşfetmede, hayal gücünün ve yaratıcılığın geliştirilmesinde, özgüvenin artırılmasında, sosyal becerilerinin geliştirilmesinde DT’nin etkinliğini deneyimleyecek.

Drama Terapisi nedir?
Drama Terapisi (DT) oyunculuğu, doğaçlamayı ve psikodramayı kişisel gelişim ve değişim için kullanır. Eğlenceli olduğu kadar içgörüyü de harekete geçiren ve spontaneliği, yaratıcılığı ve dışavurumumu destekleyen bir alan. DT, sağlıklı yetişkinlerle olduğu kadar özel gruplarla çalışırken de (duygusal bozuklukları olan çocuklar, psikiyatrik hastalar, hapishane mahkûmları, yeme bozuklukları olan kişiler gibi) çok etkili olabiliyor. İyileştirici drama teknikleri, depresyon, anksiyete, madde bağımlılığında olduğu kadar varoluşsal ve ruhsal soruların cevaplarını keşfetmede de kullanılıyor.

Prof. Dr. Armand Volkas kimdir?
Psikoterapist, drama terapisti ve sinema yönetmeni olan Armand Volkas’ın çalışmalarının kökeninde, insanlar ve kültürler arasında köprüler oluşturma amacı ve bu amaca ulaşmakta bireylerin hikâyelerine verdiği önem yatıyor.

Kaliforniya Bütünleyici Çalışmalar Enstitüsü Dışavurumcu Sanatlar Terapisi Bölümü’nde, John F. Kennedy Üniversitesi ve Sofya Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görevini sürdüren Volkas, aynı zamanda San Francisco’da bulunan “The Living Arts Counseling Center” ve “Playback Theatre Company”nin kurucu yöneticisi. Volkas bu merkezde, öğrenciler, stajyerler, terapistler ve drama terapisini kendi pratiklerinde kullanmak isteyenler için bir eğitim programı sunuyor.

Yaratıcı Sanatlar Terapisi nedir?
YST; herhangi bir yaş sınırlaması olmaksızın gelişimsel engellerden, ruh hali rahatsızlıklarına, psikotik bozukluklardan travmalara kadar ya da sadece kişisel gelişim amaçlı olarak geniş bir alanda uygulanabilir. Yaratıcı Sanatlar Terapisi programında özel gereksinimle yaşayan ergen ve yetişkinler için sosyal becerileri geliştirme grubunun yanı sıra, yaşamlarında istedikleri yönde değişim ve dönüşüm sağlamak isteyenlerin katılabileceği kadın grubu ve kısa dönemli atölye çalışmaları da yer alıyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER