Hurriyetaile.com 02.05.2012

Bebek emzirmenin altın kuralları

Yeni anneler için Dr. Anıl Yeşildal'ın doğum sonrası bebek emzirmenin altın kuralları sayesinde daha keyifli bir lohusalık dönemi geçirebilirsiniz.

İZLE: EMZİRME DÜZENİ NASIL OLMALI?👇 
Yeni anneler için lohusalık, emzirme, her yönüyle bilinirse ancak harika bir lohusalık dönemi anlamına gelir. UZMANTV'nin uzmanları arasında yer alan Çocuk Sağlığı Uzmanı Dr. Anıl Yeşildal, A'dan Z'ye emzirmenin altın kurallarını şöyle açıklıyor:

Bebek emzirmenin altın kuralları

"Bebeğinizi onun sevdiği tarafınızda tutun, onu vücudunuz boyunca sarılı tutmaya çalışın. Emzirirken aynı taraftaki kolunuzla destek sağlayın. Bebeğiniz 'sizinle göğüs göğüse, çenesi göğüs hizanızda' yatıyor ve ağzı göğsünüzde ve meme ucuyla aynı hizada olmalı.
Kucağınızda bulunduracağınız bir yastık faydalı olabilir.

Bebeğinizin altta kalan kolunu vücudunuza sarın. Emzirirken bebeğinizin yüzü, omuzları ve vücudu memeye dönük, meme ucu hizasında olmalıdır. Kendiniz de rahat bir pozisyonda oturun. Bebeğin yalnız meme ucunu değil, meme ucu etrafındaki koyu renkli bölümü de kavramasına dikkat ediniz. Bu şekilde hem bebek iyi emer hem de meme ucunuz zedelenmez.

• Serbest elinizle bebeğinizi göğsünüze doğru yöneltin. Göğüs ucunuzla alt dudağına dokunun ve bebeğinizin ağzını geniş açması için bekleyin.

• Ağzı geniş açılır açılmaz bebeğinizi hızlı bir şekilde göğsünüze götürün, bebeğinizin meme başınız ve etrafındaki koyu kısmın büyük bölümünü de aldığından emin olun.

• Bebeğiniz emerken ağzının genişçe açık olduğunu ve iki dudağının dışa doğru açıldığını ya da göğsünüz üzerine kapandığını fark edeceksiniz.

• Bebeğiniz normal bir şekilde tatmin olduğunda duracak ve göğsünüzü bırakacaktır. Eğer bebeğinizin göğsünüzü bırakmasını isterseniz, bebeğinizin emmesini durdurmak için temiz küçük parmağınızı ağzının kenarına yerleştirin. Ya da burnunu hafifçe sıktırınız.

Göğüslerinizdeki sütü artıran en önemli etmen, bebeğinizi sık aralarla ve yukarıda belirtildiği şekilde uygun teknikle emzirmenizdir. Emziren anneler her zaman sutyen giymelidirler. Sutyen bol ve pamuklu kumaştan yapılmış olmalıdır.

Göğüslerdeki sütün bitmesiyle birlikte yeniden süt oluşmaya başlar. Bu nedenle bebeğinizi sık emzirin. Bebeğinizin emmediği durumlarda göğsünüzü elinizle sağlayarak ya da bir süt pompası kullanarak mutlaka boşaltın.

İlk 6 ay sadece anne sütü
İlk 6 ay bebeğinizi yalnızca anne sütü ile besleyin. Bu aylarda anne sütü ile birlikte verilen ek besinler emme gereksinimini ve sıklığını azaltacağı gibi dolaylı olarak sütünüzün azalmasına neden olur ve anne sütünden yeterince yararlanmasını engeller.

İster hastalık durumu olsun ister hava çok sıcak olsun altı aydan önce bebeğinizin anne sütü dışında su veya başka sıvılara ihtiyacı yoktur (bitkisel çaylar, meyve suyu, mama gibi).

Anne sütünün yetersiz olduğu düşüncesi ile doktora danışmadan bebeğinize yeni bir besin vermeyin. Başka bir besin vermek gerektiğinde bunun nasıl hazırlanacağını iyice öğrenin ve temizlik kurallarına çok dikkat edin."

Dr. Anıl Yeşildal
Çocuk Sağlığı Uzmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER