@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 21.11.2013

Hamilelik testi nasıl yapılır?

Eczaneden aldığınız ev tipi hamilelik testini nasıl kullanacağınızı biliyor musunuz? Hamilelik testinin sonucu nasıl anlayabilirsiniz? Yanıtları Pudra.com'da.

Hamile kalmaya çalışıyor ya da hamile olduğunuzdan şüphe duyuyorsanız, yapacağınız ilk şey, hemen bir eczaneye koşup ev tipi gebelik testi satın almak olmalı. Peki bu testi nasıl yapacaksınız? Testin sonucuna bakarak hamile olup olmadığınızı nasıl anlarsınız? İşte cevapları...

Hamilelik testi nasıl yapılır?


Hamilelik testi nasıl yapılır?


Çok sayıda ev tipi gebelik testi olsa da temelde hepsi benzer şekilde işler, idrarınızda hamilelik hormonu olup olmadığını ortaya koyar. Test çubuğu üzerindeki kimyasal şerit, embriyo yerleştikten sonra üretimi başlayan insan koryonik yumurtalık maddesini (hCG) belirler. Bazı testler bu hormonun bir çeşidi olan, döllenme sonrası ortaya çıkmaya başlayan, hamileliğin erken döneminde beliren hiperglikozile hCG (H-hCH) hormonunu tespit eder.

Ev tipi gebelik testini uygulamak için en iyi zaman, sabahtır. Sabah idrarınızla testi yapmalısınız. Bazı testler, test çubuğunu idrar akışına doğru tutmaya, bazıları ise idrarı bir kaba koyduktan sonra test çubuğuna damlatmaya yönlendiriyor. Aldığınız testin yönlendirmelerini dikkatli okuyun ve tam olarak uygulayın. Aldığınız testin süresinin geçmemiş olmasına özellikle dikkat edin. Geçerliliği bitmiş bir testi uygulamak sizin kesin sonuç almanızı etkileyebilir.

Hamilelik testi sonucu nasıl anlaşılır?


Test çubuğu üzerinde hemen hemen hiç belli olmayan, silik bir görüntü ortaya çıkması ne anlama gelir? Bu testlerde pozitifin yanlış çıkma ihtimali çok düşüktür. Silik bir pozitif çizgisi çıkması hamile olduğunuz şüphesini güçlendirir. Bu durumda iki ya da üç gün bekleyip yeniden idrar testi yapabilir veya derhal kan testi yaptırmak için laboratuvarın yolunu tutabilirsiniz.

Ev tipi gebelik testinin sonucunun pozitif çıkması, anne olacağınızın müjdecisi gibidir. Bu durumda hemen jinekoloğunuzu arayın ve kan testiyle sonucu kesinleştirmeye gerek olup olmadığını sorun, ilk muayeneniz için randevu alın. Hatta en kısa zamanda folik asitli vitaminleri almaya başlayın. Sonra sıra eşinize ve aile üyelerine hamile olduğunuzu açıklamaya gelecek. Hamile olduğunuzu açıklamanın eğlenceli yolları için tüyolarımıza göz atma zamanı gelmiş demektir!

Test sonucu negatif çıkarsa ve hala beklediğiniz zamanda adet olmadıysanız birkaç gün daha bekleyip tekrar test yapın. Vücudunuz testin ortaya çıkarması için yeterli hCH hormonu üretmemiş olabilir ya da düşündüğünüzden sonraki dönemde yumurtlamış olabilirsiniz. Gebelik istemeyenler için negatif sonuç mutluluk vericiyken gebelik isteyenler için üzücü olabilir. Siz anne olmak isteyenlerdenseniz
Nasıl daha hızlı hamile kalınır? yazımızı mutlaka okumalısınız.

Adet düzenini takip ederek yumurtlama günü hesaplamak mümkün... Böylece, hamile kalmak için ayın hangi günlerinde cinsel ilişkiye girmeniz gerektiğini bulabilirsiniz. Yumurtlama günü nasıl hesaplanır? yazımızı okumak için tıklayın.

Çiftler bebek istediklerine karar verdiğinde ilişkide yeni bir süreç başlar: hamile kalma. Doğal yollarla hamile kalma şansını artırmak için yaşam tarzında değişiklik yapıp, bazı önlemler almak gerekir. Hamile kalma ihtimalinizi artıracak önerileri okumalısınız.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER