24.10.2017

Yenidoğan bebekler nerede uyumalı?

Bebeklerin sağlıklı ve deliksiz bir uyku uyuması için uyku öncesi ve sonrasında bulunduğu ortam hakkında bilgiler Pudra.com'da.

Bebeğin anne-babasının odasından doğru zamanda ayrılması, sağlıklı bir uykuya sahip olması için önemli faktörler arasında yer alıyor. Uzman Dr. Şükrü Yener, hastaneden eve geldikten sonraki süreç hakkında şu tavsiyelerde bulundu:

Yenidoğan bebekler nerede uyumalı?
 
- Anne koynunda değil beşikte uyumalı
Bebek hastaneden eve geçtikten sonra annesinin baş ucunda da olsa kendi beşiğinde uyumalıdır. Yenidoğan bir bebek asla annesinin koynunda uyumamalıdır. Bebek beşiğinde sırt üstü, sere serpe yatmalıdır.
 
Bebekler zaten sırt üstü yatar ama kafaları sağa ya da sola dönük olur. Bunu kendileri otomatikman yapar. Siz bebeğin pozisyonunu düzeltmemeli, müdahale etmemelisiniz.
bebek
 
Ten kokunuzun sindiği çarşafı yatağına koyun
Sizin yatmış olduğunuz, ten kokunuzun sindiği çarşafı bebeğinizin yatağına serin ve 1-2 gün bebeğinizi bu çarşaf içinde kendi beşiğinde veya yatağında uyutun. Göreceksiniz ki, yatağa alışacak ve sizin yanınızda yatma alışkanlığını terk edecektir.
 
anne bebek

Odayı 6 ay sonra ayırabilirsiniz
İlk 6 ay saf anne sütü alması gereken bebeğin annesine yakın bir yerde uyuması gerekmektedir. 6 ay bitip ek gıda yemeye başladığı zaman kendi odasına geçme zamanı gelmiş demektir. Bu aşamada ise sizin onun odasına konuk olmanız gerekmektedir. Yani sizi görebileceği bir kanepede siz de onunla beraber yatmalı ve o gözlerini kapatıp uykuya dalıncaya kadar odada kalmalısınız ki bir güvensizlik oluşmasın. Bir süre sonra o da kendi odasına alışacak ve bu şekilde sistemi oturtmuş olacaksınız.
 
besik
 

loş ışık, sessiz ortam ve sakin müzik...
Uyku zamanı bebek için sıcak, huzurlu ve konforlu bir süreç olmalıdır. Sessiz ve fazla aydınlık olmayan, güvenliğinin sağlandığı, güneş gören, nemsiz, hava akımı olmayan ve her gün havalandırılabilen bir oda tercih edilmelidir. Oda ısısının 21-25 derece arasında olması yeterlidir. Bebeğiniz uykuya dalmadan önce sessiz bir dönem geçirmesini sağlanması, ışıkları azaltma, sakin bir müzik dinletme gibi bir rutin geliştirmeye çalışılması ve bunların düzenli yapılması bebeğinize uyku saatinin geldiğini hissettirecektir. Mutlu bir bebek daha ne ister ki?
 
besik

Uykuya dalmadan emziğini çıkarın
Bebeğinizi yatağa emzik ile yatırmayın. Emzik bebeklerin emme refleksini tatmin etmek içindir, uykuya dalması için değil.
 
emzik


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER