03.01.2023

Anne sütü nasıl artırılır? Anne sütü hangi durumlarda azalır?

Annenin yetersiz beslenmesi, beslenmesine engel olan fiziksel ve ruhsal sorunlar anne sütünün azalmasına yol açabiliyor. Peki nasıl artırılabilir?

Anne sütü kimi durumlarda yetersiz kalabiliyor. Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Hatice Karaböcüoğlu, bunların başlıca nedenlerinden birinin özellikle ilk altı ayda çok sık görülen lohusalık sendromu olduğunu belirtiyor. Bu dönemde annenin yaşadığı ruhsal problemler, bebeğini korumaya, beslemeye yönelik endişeleri anne sütünün salgılanmasını olumsuz etkileyebiliyor. Bir diğer yandan Op. Dr. Karaböcüoğlu, annenin baskı altında olmasının, "emzirmelisin, yapmalısın, herkes yaptı, sen neden yapamıyorsun" gibi baskıların da annenin kendini yetersiz hissetmesini artırdığını ifade ediyor. 

Anne sütü nasıl artırılır? Anne sütü hangi durumlarda azalır?

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Hatice Karaböcüoğlu, annenin yetersiz beslenmesinin, beslenmesine engel olan durumların anne sütünün azalmasına yol açabileceğini belirtiyor. Peki anne sütünü artırmak için ne yapabiliriz? Anne sütünün kalitesini artıran besinler var mıdır?

İLGİLİ HABER: Emziren anne nasıl beslenmeli? Anne sütünü artırmaya yardımcı besinler!
Anne sütü kimi durumlarda yetersiz gelebiliyor ancak korkmayın! Doğru bir beslenme ve psikolojik iyi oluş haliyle sütünüzü ve kalitesini artırabilirsiniz!

Psikolojiye dikkat edin

Annenin psikolojisi anne sütü miktarında etkili. İyi uyuyabilmiş, stressiz bir annenin süt üretimi de daha fazla oluyor.

Anne sütünü artırmak için bol su için! 

Anne sütünü artırmaya yardımcı en önemli yardımcılardan biri sudur. Su, anne sütünün büyük bir kısmını oluştururur. Bu nedenle emziren annenin mutlaka günde 2-3 litre su içmesi tavsiye edilir. 

Doğal maden suyu da bol mineral içerir. Kan basıncını düzenler, vücudun dengesini sağlar. Anne sütünün artmasına destek olur

Doğru ve yeterli sıklıkla emzirin!

Doğru pozisyonda emzirme, bebeğin emmesine teşvik ediyor. Bebek sütü daha rahat aldığı için emzirme kolaylaşıyor. Anne emzirdikçe daha çok süt üretimi sağlanıyor.  Doğru sürede ve yeterli sıklıkta emzirmek, süt üretiminize destek olur. Bebeğinizi emzirdikçe süt üretimi artar. Bu nedenle "bebeğim emmiyor, yeterince sütüm gelmiyor" diyerek emzirmeden kaçınmayın. 

Sezaryen sonrası süt pompası ile anne sütünü daha kolay sağabilirsiniz

Sezaryen doğumlarda göğüs kanalları yeterince açılmamış olabilir. Bebeğiniz yeni doğduğunda emme refleksi henüz yeterince güçlü olmadığından buradan yeterince süt alamayabilir. Bu kanalların açılmasına destek olarak süt miktarını artırmak ve anne sütünü boşa harcamamak için ilk dönemlerde sütünüzü göğüs pompası ile sağabilirsiniz.

Diyet yapmayın! 

Anne beslenmesinin dengeli ve düzenli olması, süt artmasına yardımcı olur. Doğum kilolarından kurtulmak amacıyla uzun süre aç kalmaya yönelik yetersiz beslenmeye neden olacak diyetlerden kaçınmak gerekir. Doğum sonrası kilolarınızı vermek istiyorsanız mutlaka doktorunuzdan destek almalı, İnternet'te gelişi güzel yazan ve size uygun olmayan diyetleri yapmaya çalışmamalısınız.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER