pudra.com 01.06.2010

Bebeği emzirirken dikkat edilecekler

Emzirme pozisyonlarından gaz çıkartılmasına, meme istemeyen bebekten prematüre bebek emzirmesine kadar herşey burada!

Bebeği emzirme pozisyonu nasıl olmalı? Yanlış emzirme nelere yol açar? Bebek beslendikten sonra gazı nasıl çıkartılır? Bebek meme istmiyorsa anne ne yapmalı? Prematüre bebek nasıl emzirilir? Özetle; emzirme hakkında herşey burada...

Bebeği emzirirken dikkat edilecekler

Bebeği emzirme pozisyonu nasıl olmalıdır?

Bebeğini emzirmeye başlamadan önce annenin mutlaka kendine rahat edeceği bir koltuk edinmesi lazım. Doğru pozisyonu Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Hatice Karaböcüoğlu anlatıyor... Özellikle bel bölgesini destekleyerek rahat bir şekilde koltuğa oturduktan sonra bebeğini kucağına alması, koluna yatırması, kolun göğsün biraz daha yukarısında kalması gerekir. Bebeği emzirirken en çok dikkat etmesi gereken şey, bebeğin göğüs ucunu tam olarak kavraması, ağzını tam doldurması ve göğüste uyumamasıdır. Emzirme süresi yaklaşık 5 ila 15 dakikadır. Bu sürede bebeği sık sık uyararak aktif emmesini sağlamak yeterlidir.

Yanlış emzirme pozisyonlarına dikkat!

"Yanlış emzirme pozisyonları içerisinde en sık karşılaştığımız anne yatarken bebeğin de yanına tamamen yatırılarak emzirmesidir" diyor Dr. Karaböcüoğlu. Bu durumda bebeğin kulağına anne sütü kaçması ve ona bağlı enfeksiyonlar, alerjik problemler en sık karşılaştığımız sorunlar. Bir diğeri ise yine anne sütünün olmadığı durumlarda biberonun bebek tam yatar konumdayken bebeğin eline tutturulması ya da altına bir yastıkla destekleyerek bebeğe verilmesidir. Bu durum bebeğin ağzına fazla miktarda mama gitmesine, kusmuğuyla boğulmasına dahi neden olabilir.

Dr. Hatice Karaböcüoğlu bebeğin beslendikten sonra gazının nasıl çıkartılacağını anlatıyor, izleyin:

   


Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Vahap Öney bebek meme istemiyorsa annenin yapması gerekenleri anlatıyor, izleyin:

   


Dr. Hatice Karaböcüoğlu prematüre bebeklerin nasıl emzirileceğini anlatıyor, izleyin:

   


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER