Pudra.com 06.01.2014

Bebek beslenmesinde rehber kitap

6-24 aylık bebekler için sağlıklı beslenmeye başlangıç ve yemek tariflerini içeren "Bebeğimin Beslenme Kitabı", yeni annelerin çok işine yarayacak.

Bebeklikten itibaren çocuklara sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmanın ilk adımlarının anlatan "Bebeğimin Beslenme Kitabı" Remzi Kitabevi'nden çıktı.

Bebek beslenmesinde rehber kitap

Toplum Sağlığı Uzmanı Sibel Güngör Kızıltan'ın kaleme aldığı kitapta, bebeklikten itibaren çocuklara sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmak için atılabilecek ilk adımlara yer veriliyor.

6-24 aylık bebekler için sağlıklı beslenmeye başlangıç ve yemek tariflerini içeren kitapta; bebeklerde ek gıdalara geçiş, aylara göre başlanması gereken besinler, sağlıklı beslenmenin bir yaşam tarzı haline getirilmesinin önemi gibi ana başlıklar işleniyor.

Sibel Güngör Kızıltan, bu kitabı yazarken öncelikle her annenin bebeğinin ek gıdalara geçiş sürecinde aklına gelebilecek soruları, yaşadığı sıkıntıları göz önüne almış. İçeriği oluştururken alışık olduğu Akdeniz tipi beslenme düzeninden, yurt dışında yayınlanmış bebek beslenmesi ile ilgili çeşitli kaynaklardan, UNICEF ve Dünya Sağlık Örgütü gibi uluslararası otoritelerin yayınlarından, Liverpool Üniversitesi Toplum Sağlığı Bölümü Yüksek Lisans çalışmalarından ve aynı zamanda, şu anda 5 yaşında olan ikiz kızlarını büyütürken yaşadığı tecrübelerden faydalanmış.

Sağlıklı beslenme alışkanlıkları, bebeklerde ek gıdalara geçiş, beslenme düzeninin oturtulması ve geliştirilmesi, aile yemeklerinde sağlıklı beslenme ile ilgili konular üzerine İngiltere’de katılmış olduğu çeşitli seminer ve eğitimler de kitabın oluşum sürecinde Kızıltan’a ışık tutmuş.

Kitapla ilgili küçük bir not daha: "Bebeğimin Beslenme Kitabı"nın telif gelirinin tamamı Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı’na, Koruncuklara bağışlanacak.

Bebeğimin Beslenme Kitabı
Sibel Güngör Kızıltan
Remzi Kitabevi
Fiyatı: 35 TL


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER