03.12.2017

Bebekler kışın uyurken nasıl giydirilmeli?

Kış aylarında bebeklerinizi uykuya yatırırken nasıl giydirmeniz gerektiğinin cevabı Pudra.com'da.

Bebeklerinizi kışın kat kat giydirmemelisiniz. Koltuk altından vücut ısısını kontrol ederek, içine body, üstüne de tulum ya da pijama giydirmeniz yeterli olacaktır.

Bebekler kışın uyurken nasıl giydirilmeli?

Ayrıca yün kıyafetler, bebek ve çocuklarda alerji riskini arttıracağı için doğal malzemelerden yapılmış, hava aldıran, pamuklu kıyafetler tercih edilmelidir. 

bebekYenidoğanların gelişimleri çok hızlı olduğu için metabolizmaları yetişkinlere göre daha hızlıdır. Bu nedenle bebeklerin gece yatarken üzerlerinin örtülmesine gerek yoktur. Yalnızca çok soğuk kış günlerinde bebeğiniz uyurken ipekli bebek battaniyesiyle örtebilirsiniz.

Bebekler uykusunda da çok hareketli olduğu için kalın bir şeyle üzerlerini örtmeniz onları rahatsız edecek ve uyumasını da engelleyecektir. 

Kışın bebekleriniz uyurken dikkat etmeniz gereken, ayaklarının açıkta kalmamasıdır. Bebeklerin gaz olmaması için ayaklarına pamuklu çorap veya ayaklı tulum giydirilmelidir.




İlgili yazılarımız:

Yenidoğan bebeklerde uyku sorunu
"Uyusun da büyüsün" demiş ninnilerimiz, 21. yüzyılda "uyusun da büyüme hormonu salınsın" diyoruz. Peki ama bebekler neden bizi uykusuz bırakıyor? Dr. Nevin Aykol, yenidoğanlarda uyku sorununu anlatıyor.

​Çocuklar neden uykuda terler?
Çocuklarda aşırı terleme, uykuda terleme hangi hastalıkların habercisi olabilir? Doç. Dr. Neşe Karaaslan Bıyıklı Pudra.com okuyucuları için açıklıyor.

​Süt çocuklarında uyku düzeni
Hemen her bebekte rastlanan uyku problemlerini çözüp, bebeğinize sağlıklı bir uyku düzeni sağlamanın yolları...


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER