13.11.2017

Bebeklerde burun tıkanıklığı nasıl geçer?

Kış mevsiminde grip, nezle gibi hastalıklardan etkilenen bebeklerin burun tıkanıklığı nasıl geçer? Cevabı Dr. Beril Bayrak Bulucu ile Pudra.com'da.

İZLE: BEBEKTE BURUN TIKANIKLIĞI TEDAVİSİ👇 
Öncelikle bebeğinizde burun tıkanıklığının sebebini anlamanız gerekir ki ne önlem almanız gerektiğini bilin. Örneğin bebeğin daha rahat nefes alabilmesi için ortamın daha havadar olması gerekiyorsa, nem seviyesinin %50'lerde olmasına önem vermek gibi.

Bebeklerde burun tıkanıklığı nasıl geçer?

Dr. Beril Bayrak Bulucu'ya göre bebeğinizin burnu tıkandığında kendi haline bırakmamalısınız. Herkes için sıkıntı yaratacak bir durum olan burun tıkanıklığı bebekleri daha fazla rahatsız eder. Burnu tıkalı olan bebekler:
 
  • Bebekler için burun tek soluk alma yoludur. İlk 6 ay içinde ağızdan nefes almayı pek beceremezler. Nefes alabilecekleri tek yer burundur.  Ağızdan nefes alıp bunu koordineli bir şekilde yapmayı beceremedikleri için yetişkinlerden daha fazla sıkıntı yaşarlar.
  • Yemek yemek istemezler.
  • Uyuyamazlar.
  • Nezle gibi alerjik rahatsızlıklarda burun iyice tıkanır ve kulak yolu enfeksiyonlarına yol açabilir.
burun   
Nasıl tedavi edilir?
  • Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Beril Bayrak Bulucu'nun UZMANTV'de anlattığı gibi, bebekte burun tıkanıklığının en güzel ve doğal tedavisi serum fizyolojiktir. Serum fizyolojik damlalarla her 2 saatte bir bebeğinizin burnunu açabilirsiniz. Bu bebeğinizin sağlıklı nefes alabilmesi için çok faydalı olacaktır. Hiçbir zararı da bulunmamaktadır. Serum fizyolojik hem zararsızdır hem de diğer çarelere göre çok etkilidir. Serum fizyolojik uygulamasında 1 – 2 damla değil, bütün ampulün kullanılması çok önemlidir. Ancak bunu yapmak kolay bir şey değildir. Bebek çok ağlayabilir. Bu nedenle 2 kişi yardımlaşarak yapmalıdır. Serum fizyolojik uygulamasında 1 – 2 damla değil, bütün ampulün kullanılması çok önemlidir. Ancak bunu yapmak kolay bir şey değildir. Bebek çok ağlayabilir. Bu nedenle 2 kişi yardımlaşarak yapmalıdır.
  • Bebeğin yatış pozisyonu özellikle burnu tıkalı olduğu zaman çok önemlidir. Sırtının dik olması burnu tıkalı bebeğin çok daha rahat uyumasını sağlayacaktır.
  • Ortamı havadar tutmak son derece önemlidir.
  • Lavanta yağı gibi nefes açıcı yağlar kullanılabilir. Ancak bebeğinize zararlı olabileceğinden mutlaka doktorunuza danışmanız gerekir.
  • Yetişkinler ve çocuklar için kullanılan dekonjestan ve antihistaminikler gibi burun tıkanıklığı ilaçları bebekler için uygun değildir. 0 - 2 yaş kullanımında beklenmedik yan etkiler olabilir. Doktorunuza danışmanızda fayda vardır.

Bebekler için serum fizyolojik en etkin ve en fazla katkı sağlayan çözümdür.

hastaSerum fizyolojik nasıl uygulanır?
Bebekler için küçük ampuller halinde serum fizyolojikler piyasada mevcuttur. Bunlarla bebeğin burnunu güzelce yıkamak gerekir. Burundan suyun akması gerekir ki burun iyice açılsın.
Sonrasında bebeğin burnundaki sümüğü çıkarmak gerekebilir. Bunun için de basit kullanımlı aspiratörler vardır. Eğer çıkaramazsanız ilerleyen dönemde bebek kendisi  hapşırarak veya öksürerek bunu atacaktır.


İlgili haberlerimiz:

Bebeklerde burun tıkanıklığı
Bebeklerin burun kanalları erişkinler ve büyük çocuklara göre daha dardır. Özellikle yeni doğan bebekler burundan solunum yapmak zorundadır. Peki bebeklerin günlük burun temizliği nasıl yapılmalı? Bebeklerde burun tıkanıklığı ile ilgili her şey burada.

​Bebeklerde burun tıkanıklığı nasıl giderilir?
Mevsim değişimlerinde bebeklerde sıkça yaşanan burun tıkanıklığının giderilmesi için burun temizliğinin nasıl yapılması gerektiğini, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Öznur Yılmaz Gondal anlatıyor.

​Bebekler için kullanılabilen burun spreyi
Sanofi’nin geliştirdiği Marimer burun spreyi, Atlas Okyanusu’ndan elde edilen deniz suyu içeriği ile yetişkinler için burun tıkanıklıkları ve alerjik reaksiyonlarda uygulanabildiği gibi 100 doğal oluşuyla bebeklerde de kullanılabiliyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER