@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 03.08.2012

Bezden bebek taşıyıcılar sağlıklı mı?

Bebeği rahat etmiyormuş, sıkışmış, kasılmış, hareket edemiyormuş gibi düşündüğümüz bezden bebek taşıyıcılar sağlıklı mı? Bebeği doğru taşıma yöntemi ne? Yanıtı Op. Dr. Gökçen Erdoğan veriyor.

Bugünlerde çok yaygınlaşan bezden çocuk taşıyıcıların sağlıklı olup olmadığı konuşuluyor. Biz de konu hakkında Op. Dr. Gökçen Erdoğan'a danışıp görüşünü almak istedik. Dr. Erdoğan, bir dönem Ceyda Düvenci'nin bebeğini böyle taşıdığı için eleştirilmesinden yola çıkarak Pudra.com okuyucularına bebek taşıyıcıları konusunda fikirlerini şöyle açıkladı:

Bezden bebek taşıyıcılar sağlıklı mı?

"Bebek alışverişi son derece keyiflidir. Her şeyin en miniği, en renklisi, en masumu bebek giysileri ve eşyalarıdır çünkü. Çocuk sahibi olmayanların dahi bebek ve çocuk reyonlarında dakikalar geçirdiklerini biliyoruz. Anne adaylarının ve annelerin özel olarak ilgilendiği şeyler varsa onlardan biri de şüphesiz ki bebek taşıyıcılarıdır.

En son Ceyda Düvenci’nin yeni doğan bebeğini sakınarak taşımak üzere tercih ettiği bu taşıyıcılar, kundak bezi gibi sarılan elastik bir çeşit ve yaygın olarak gördüğümüz destekli formal çeşitlerden oluşuyor. Güzel oyuncu çocuğunu bir bezle sarıp sarmaladığı ve rahat etmesini engelleyerek sağlıksız biçimde taşıdığı yönünde eleştirilmişti. Öncelikle bu yanlışı en başından düzeltmek isterim. Düvenci’nin kullandığı çeşit bebek taşıyıcıları içindeki belki de en sağlıklı çeşitti.

Bizler bebeği o taşıyıcılarda dışarıdan gördüğümüzde rahat etmiyormuş, sıkışmış, kasılmış, hareket edemiyormuş ya da her an bir uzvu yanlış bir hareketle zarar görecekmış gibi düşünüyoruz. Oysa bebeğin anne karnındaki duruşuna ve kıvrılımına bakarsanız o da son derece rahatsız görünüyor.

Bezden bebek taşıyıcılar neden sağlıklı?
Bebeğin tüm hayatı boyunca en rahat ettiği, en konforlu ve güvende olduğu yer bize son derece sıkışık, hareket alanını kısıtlayan bir alan gibi görünüyor. Bu taşıyıcılar da aslında bebeğin anne karnındaki duruşu esas alınarak yapılıyor.

Kundak biçiminde bebeğe sarılan taşıyıcılar en sağlıklı olanları. Fakat çok fazla sıkmamak gerektiğini eklemeliyiz. Bebeklerin kemikleri ve eklem yapıları bizler gibi değil. Çok daha elastikler ve hareketleri çok daha rahat. Dolayısıyla o taşıyıcılarda kemiklerinde çıtırdamalar, kasılmalar, hareketlerinde sıkıntılar oluşmuyor, rahatları yerinde. Biz hassasiyetimizden dolayı onları kendi vücudumuzda anlamaya çalışıyoruz hepsi bu.

Bez taşıyıcılar sürekli kullanılmamalı
Fakat şunu da atlamamalıyız ki bebeklerin daimi yerleri o taşıyıcılar olmamalı. Belli bir süreyi geçirmek, bir yere ulaşmak gibi nedenlerle taşıyıcıları kullanmalı, bebeğin genel anlamdaki konfor mekanı olarak onları belirlememeliyiz.

Elzem durumlar dışında uykusunu sağlıklı bir yatakta geçirmeli örneğin. Ve de taşıyıcılar bebeğin kemik oluşumunun tümü boyunca kullanılmamalı, belli bir süre sonra değiştirilerek bebeğin büyümesine bağlı olarak yeni araçlara geçilmeli."


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER