@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 22.02.2017

Göğüs ucu olmayan anne nasıl emzirebilir?

Bazın kadınların meme ucu emmeyi zorlaştıracak şekilde içeri göçük olabilir. Göğüs ucu olmayan annelerin neler yapabileceğini Pudra.com yazdı.

Her kadın farklı boyutta ve şekilde meme ucu ile dünyaya gelir. Bazı göğüs uçları geniş, bazıları çıkıntılı iken bazıları daha düz ve içe göçük olabilir. İlk kez anne olacak kadınlar için emzirme ve dolayısıyla göğüs ucunun yapısı önemli bir konu haline gelir. Bebeğin rahatça emebilmesi için annesinin meme ucunu çekip uzatarak üst damağına doğru yapıştırması gerekir. Doğuştan emme refleksiyle doğan bebek için anne sütü emmek çok değerli ve gerekli. Sağlıklı gelişim için her bebeğin ihtiyaç duyduğu Anne sütünün 12 yararını​ yazımızda bulabilirsiniz.

Göğüs ucu olmayan anne nasıl emzirebilir?

Hamilelik sürecinde memelerinizin değiştiğini göreceksiniz, fakat şunu unutmayın başarılı emzirme meme boyutu ve şekliyle ilişkili değildir. Hangi boyutta memeye sahip olursa olsun fonksiyonel anlamda bir bozukluğu olmadığı sürece her anne bebeğini rahatlıkla emzirebilir.
 

Meme ucunuzun olup olmadığını test edin

Bazı kadınlar gerçekten meme ucunun olup olmadığını, bebeği yeterli derecede emzirip emziremeyeceklerini hamile kalana kadar anlayamayabilirler. Düz gibi görünen meme ucu, aslında bebeği emzirmek için yeterli olabilir. Hamile kaldıktan sonra cilt esnekleşeceği için meme ucunuzun çıkık olup olmadığını kendiniz de test edebilirsiniz. Meme başınızın en uç noktasını işaret parmağınız ile baş parmağınızın arasında sıkıştırın, nazikçe çok da canınızı acıtmadan dışarı doğru uzatın. Eğer meme başınız sertleşiyor ve dışarı doğru uzuyorsa, meme ucunuz var demektir. Eğer bir fark görmüyorsanız, meme başlarınız soğukta sertleşmiyorsa muhtemelen meme ucunuz içeri göçüktür. Bazı kadınlarda bir memenin süt kapasitesi diğerinden daha büyük olabileceği gibi, bir meme başı çıkık, bir meme başı içeri göçük olabilir. Önemli olan bebeğin anne sütüyle buluşmasıdır.
 

Meme ucu içeri göçük olanlar ne yapabilir?

Meme ucu göçük olan kadınlar bazı egzersizleri uygulayarak meme uçlarını dışarı çıkarmayı deneyebilir. Meme ucu testini ve bu egzersizleri doğumdan sonra yapmanız daha doğru olabilir çünkü meme ucunun uyarılması oksitoksin hormonunun salgılanmasına sebep verir. Bu hormon ise doğumu başlatan rahim kasılmalarına yol açabilir.
 

1. Hoffman egzersizi

Meme ucunuzu iki elinizin baş parmaklarıyla yanlardan tutarak iki tarafa doğru gerdirin. Aynı germe hareketini baş parmaklarınızı meme ucunun üst ve altına doğru koyarak da tekrarlayın. Böylece meme ucunuzun dışarı çıkmasına yardımcı olabilirsiniz.
 

2. Germe egzersizi

Meme başınızı işaret ve baş parmağınızın arasına alarak dışarı doğru çekin, aynı şekilde meme ucunuzu yuvarlamaya çalışın. Günde birkaç kez tekrarlayın.
 

3. Göğüs ucu çıkarıcı aparatlar kullanmak

Eğer annenin meme ucu çıkmıyorsa, bebeği kaşıkla besledikten sonra bebeğin tekrar memeye dönmesi zorlaşabilir. Bunun yerine göğüs ucu çıkarıcı aparatlar kullanılabilir. Bu aparatlar sütün memeden çıkmasını sağlarken belli bir süre kullanımdan sonra meme ucu kaslarının da uzamasına ve dışarı çıkmasına yardımcı olur. Göğüs ucu çıkarıcı aparatları kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Konforlu bir emzirme süreci için ihtiyacınız olabilecek ürünleri Rahat emzirme için ihtiyaç listesi konulu yazımızda bulabilirsiniz.


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Anne sütü nasıl saklanır?
Anne sütünü sağdıktan sonra hijyenik bir şeklide nasıl dondurabilirsiniz? Anne sütünün saklanması ile ilgili bilgiler pudra.com'da...

​Süt pompası nasıl seçilir?
Özellikle çalışan anneler için ideal çözüm olan süt sağma makinelerinden (süt pompası) size en ugun olanı hangisi?

​Anne sütü pompayla nasıl sağılır?
Sütü olduğu halde bebeğinden ayrı kalması gereken, çalışan ya da herhangi bir nedenle bebeğini emziremeyen annelerin sütünün sağılarak bebeğe verilmesi gerekebilir. 

​Anne sütü almayan bebekler nasıl beslenmeli?
Bebeğinizi mama ile beslemenin incelikleri, aylara göre beslenme planı bu yazıda...


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER