@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 27.10.2009

Çocuğum dil öğrenmeye kaç yaşında başlamalı?

Çocukların erkenden yabancı dil öğrenmeleri çok önemli. Onları yabancı dille nasıl tanıştırabiliriz?

İZLE: YABANCI DİL ÖĞRENMEYE BAŞLAMA YAŞI👇 
Her anne babanın sıklıkla sorduğu sorulardan biridir bu: ‘Çocuklar dil öğrenmeye ne zaman başlamalı? Özel bir dönem, kritik bir eşik var mı?’ Peşi sıra da akıllara Ya geç kaldıysak?’ sorusu gelir.

Yabancı dil öğrenme yaşı nedir, çocuklarda yabancı dil eğitimi kaç yaşında başlamalı

Eğitim bilimciler ve çocuk gelişimciler, "dil öğrenmeye kesin şu yaşta başlamak gerekir" diyemiyorlar.

Bugün gelinen ortak nokta şu ki, ergenlikten önce mutlaka başlanmalı. Bunun sebebi de ergenlikten sonra beynimizin o her tür öğrenmeye açık esnek yapısının biraz katılaşmaya başlaması. Bu katılaşmayı yaşam deneyimlerinin artması olarak düşünün. Bunun getirdiği ön yargılar, endişeler ve hatta yanlış öğrenmeler de var tabii. Bunlar çocuklarımızın kafasında yer etmeye başlamadan önce -ki eşik önceden de dediğimiz gibi ergenlik– onu en az bir yabancı dille tanıştırmamız gerekiyor.

ÇOCUĞUMU BİR DİLLE NASIL TANIŞIRABİLİRİM?

Çocuklar ana dillerini öğrenirken de yeni bir dil öğrenirken de bir “sessiz dönem” geçirirler. Bu dönemde etraflarında neler oluyor gözlemler, her sesi dinlerler ve aynı bir teyp gibi her şeyi kaydederler. Daha sonra da model aldıkları davranış, söz hatta mimikler dahil her şeyi üretmeye başlarlar. Bu dönemler onları yepyeni bir dille tanıştırmak için çok değerli bir fırsat bizim için. Onları mümkün olduğunca, öğrenmesini istediğimiz dile çeşitli yollarla maruz bırakmamız gerekiyor.

BU MODELLER KİM VEYA NE OLABİLİR?

Eğer dil bilen bir anne babaysanız bu model başta siz olabilirsiniz. Öğrendiğiniz İngilizce bir ninniyi veya şarkıyı onu her gece uyuturken söyleyin, yeter de artar bile. Yalnızca bunu yaparak onun tazecik beyninde yepyeni bir kapı açmış olursunuz.

Eğer dil bilmiyorsanız, piyasada veya internet ortamında bulabileceğiniz harika İngilizce şarkılar var. Bebeğiniz veya çocuğunuz oyun oynarken, yemek yerken arkadan bir yerlerden bu şarkılar çaldığında bile dil becerilerinin gelişimine tohum atmış olursunuz.

Eğer erken çocukluk döneminde, artık üretim safhasına geçmiş bir çocuğunuz varsa, orijinal, dublajsız çizgi filmler biçilmiş kaftan. Geçen her sözü anlamasına hiç gerek yok. Önemli olan yabancı dili dinlemesi ve kaydetmesi.

“Sadece dinlemekle olur mu?” demeyin, çünkü uygun bir modelden dinleyeceği her anlamlı söz ileriki konuşma becerilerine bir katkıda bulunuyor.

Yukarıda sıraladığım yöntemleri uyguladığınızda bir anda bülbül gibi yabancı dili konuşmaya başlamayacak tabii ki çocuğunuz, ama ilk adımı atmış olacaksınız.


Evren Gürkaynak




İlgili yazılarımız:

Çocuğuma yabancı dili nasıl sevdirebilirim? Anne babalar, yabancı dil öğrenmeyi oyun oynamak kadar keyifli bir hale getirebilirler.

Müziğin çocuk gelişimine etkisi Çocuğunuzu müzik dinlemeye, şarkı söylemeye, üç yaşından itibaren müziği öğrenmeye teşvik edin. Çünkü müzik hem eğitiyor hem geliştiriyor.

Çocuklarda konuşma problemleri Çocuğun psikososyal gelişimini etkileyen konuşma problemlerinin nedenleri ve alınabilecek önlemler.

Ödev yapma alışkanlığı nasıl kazandırılır? Ders çalışmak isteyemeyen çocuğunuza karşı tutumunuz nasıl olmalı?

Çocuklar için spor okulları Çocuklarımızın sağlıklı ve sosyal gelişimi için onlara birçok alanda seçenek sunan spor okullarından sizler için seçtiklerimiz…


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER