@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 23.10.2009

Çocuğuma yabancı dili nasıl sevdirebilirim?

Anne babalar, yabancı dil öğrenmeyi oyun oynamak kadar keyifli bir hale getirebilirler.

Günümüzde bir veya birkaç yabancı dil bilmenin, farklı coğrafyalardan ve kültürlerden insanlarla iletişim kurabilmek, insanlığa dair her şeyi paylaşabilmek için en gerekli meziyetlerden biri haline geldiği günlük yaşamlarımızda sık sık dile getirdiğimiz önemli bir gerçek.

Çocuğuma yabancı dili nasıl sevdirebilirim?

Türkiye’de bu yeteneğe sahip olabilmek için birçok kurumsal ve bireysel girişimlerde bulunulmuştur.

Etrafımızdaki bunca bolluğa ve gösterilen onca çabaya rağmen, ülkemizde yabancı dil eğitimi; özellikle çocuklarımıza sunulan yabancı dil eğitimi halen yetersizdir. Ebeveynler, çocuklarının ileriki yaşamlarında yabancı dil becerilerinin yetersizliği nedeniyle sıkıntı çekmemeleri için o kurs senin bu kurs benim kapı kapı gezmektedirler. Bu da çocukları, bilhassa küçük yaş gruplarındaki çocukları sıkıntıya sürüklemekte, onları bambaşka bir dili keyifli bir bulmaca gibi görüp ona merakla sarılmaya sevk etmek şöyle dursun, onları bu rengarenk dünyadan büsbütün uzaklaştırmaktadır.

Bu tatsız sonuçla karşılaşmamak için anne-babalar, dil öğrenmeyi çocukları için, baş başa oturup hikaye kitabı okumak veya en sevdikleri oyuncaklarla saatlerce oynamak kadar keyifli bir hale getirmelidirler. Bu da çeşitli kurumlarca oluşturulmuş yapay ortamlarda değil, ancak kendi yaşam alanlarında; yani evlerinde, her gün çıkıp oynadıkları oyun parkında ve kişisel yaşam alanlarında her gün gördükleri insanlarla mümkün olabilir.

Bu işin elbette basit bir uğraş olduğunu iddia etmeyeceğim. Mutlaka emek, vakit ve şüphesiz sabır gerektiren bir süreç. Ancak, eğer çocuklarımızın keyifle, kalıcı ve etkin bir şekilde dil öğrenmelerini istiyorsak, onlara bu işi tatsız tuzsuz bir yemek gibi değil, lezzetli kurabiyeler gibi sunmamız gerekiyor.

Gelecek yazılarımda evdeki malzemeleri, internetten ücretsiz olarak indirebileceğiniz dokümanları veya piyasada kolaylıkla bulabileceğiniz kitap, resim oyuncak aklınıza gelebilecek günlük yaşama dair ne varsa kullanarak çocuğunuza nasıl temel İngilizce öğretebileceğinize dair ipuçları vereceğim.

Bu küçük ipuçlarını sahip olduğunuz dünya görüşüyle, kendi birikimlerinizle ve en önemlisi evlatlarınıza duyduğunuz o kocaman sevgiyle birleştirerek uyguladığınızda ortaya çıkacak sonuçların ne kadar yüz güldürdüğünü görünce çok şaşıracaksınız.

Evren Gürkaynak


Yazının devamı: Çocuğum dil öğrenmeye kaç yaşında başlamalı?



İlgili yazılarımız:


Müziğin çocuk gelişimine etkisi Çocuğunuzu müzik dinlemeye, şarkı söylemeye, üç yaşından itibaren müziği öğrenmeye teşvik edin. Çünkü müzik hem eğitiyor hem geliştiriyor.

Çocuklarda konuşma problemleri Çocuğun psikososyal gelişimini etkileyen konuşma problemlerinin nedenleri ve alınabilecek önlemler.

Ödev yapma alışkanlığı nasıl kazandırılır? Ders çalışmak isteyemeyen çocuğunuza karşı tutumunuz nasıl olmalı?

Çocuklar için spor okulları Çocuklarımızın sağlıklı ve sosyal gelişimi için onlara birçok alanda seçenek sunan spor okullarından sizler için seçtiklerimiz…


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER