Milliyet Cadde 01.04.2010

Çocuğunuzla birlikte eğlenme yolları

Çocuğunuzun özgüven sahibi olması için yapmanız gereken en önemli şeylerden biri birlikte eğlenebilmektir. Nasıl mı?

Milliyet Cadde’de yayınlanan Özgüvenli Çocuk Nasıl Yetiştirilir? Yazı dizisinden birlikte eğlenmenin yollarını anlatan yazıyı sizlerle paylaşmak istedik.

Çocuğunuzla birlikte eğlenme yolları

‘Çocukla çocuk olmak’ pek hoş karşılanmasa da, ailece eğlenmenin en garantili yoludur. Unutmayın, çocuğunuz her şeyi olduğu gibi hayattan zevk almayı da sizden öğrenecek!

Oyun oynamayı unutmayın
Birlikte kale inşa edin. Çocuğunuza onun liderliğine uyacağı-nızı ve inşaat asistanı olmak istediğinizi söyleyin. Kaleyi içerde ya da dışarıda, nerede istiyorsa oraya inşa edin. Bitince fotoğraf çektirin ve size ruhunuzdaki çocuğu hatırlatması için resmi bir yere asın.

Hikaye anlatmak
Herkesin en sevdiği kelimeleri kullanarak bir hikaye anlatma oturumu yapın. Elinizde kalem kağıtla bir masanın etrafına oturun. Herkes sırayla en çok sevdiği kelimeyi söylesin ve kağıdına yazsın. 10 tane kelime yazdıktan sonra hikaye anlatımına başlayın. Hikayeler yazılabilir ya da anlatılırken uydurulabilir.

Kişiye özel şarkı
Ailenizdeki herkes için bir şarkı uydurun. Şarkı, herkesin bildiği bir melodi üzerine yazılmalı. Sözler kişinin adının ve bir iyi dileğin tekrarlanması, kişinin bir özelliğinin vurgulanması ya da sevdiği bir faaliyetle ilgili olabilir. İleride de söylemek için şarkının sözlerini yazın.

Birbirinizi eğlendirmek
Eğer aileniz dört kişiden az sayıdaysa, büyükanne, büyükbaba, amca, hala, komşulardan kim varsa çağırın. İki gruba ayrılın. Her grup aile hayatıyla ilgili komik bir skeç hazırlasın. Sahne için mobilyaları düzenleyebilir, basit kostümler, makyaj ve özel efektler kullanabilirsiniz.

Kartpostal hatıraları
Gittiğiniz her yerde bir kartpostal satın almayı aile geleneği haline getirin. Her kartpostalın arkasına küçük bir not yazın. Tarih, özel bir hatıra ya da olay ve seyahate katılan herkesin isimlerini yazın. Kartpostalı evinize postalayın ve sonra ayrı bir kutu içinde biriktirin.

En komik ev videoları
Film yıldızı olmak için işte size bir fırsat. Çocuklar yeni fikirler getirmek konusunda başarılıdır bu nedenle yönetmenliği onlara verin. Komik sahneleri çektikten sonra televizyonun başına oturup hep birlikte seyredin. Komik olup olmadığı önemli değil.

İlkleri kutlayın
Hayatımızda ‘ilk’ olarak nitelendirdiğimiz pek çok olay olur. Bu ilkleri bir aile geleneği olanak kutlama yolları düşünün; çocuğunuzun istediği bir şeyi yapın, ailece bir parti düzenleyin, onlara bir takı hediye edin. Çocuğunuza onunla gurur duyduğunuzu söyleyin.

Sizi güldüren eller
Bir kişi ellerini arkada tutup diğer kişinin önünde durur ya da oturur. Önde duran kişi kollarının görünmemesine çalışır. Arkadaki kişi kollarını öne uzatır ve öndeki kişinin kollarıymış gibi hareket ettirir. Öndeki kişi çeşitli yüz hareketleri yapar ve bir şeyler anlatır.

İnsanlarla alay etmek
Bir çocuğun bir başka çocuğa şişko demesi ve herkesin buna gülmesi asla komik değildir. Buna son vermek için: Ona söylediği şeyle ilgili neyin komik olduğunu sorun. Sonra gözlerini kapattırın ve kendisini o çocuğun yerine koymasını isteyin.

Fıkra kitapları
Çocuğunuz fıkra ve bulmacalarla bir kere tanıştıktan sonra kendisi de uydurmak isteyebilir. Ne kadar budalaca olursa olsunlar onun fıkralarına gülün. Unutmayın, henüz öğreniyorlar ve sizin küçük gülümsemeniz devam etmek için onları cesaretlendirecektir.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER