@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 03.05.2017

Çocuklarımızın hayatındaki en değerli şey ne?

Çocuklarımızın gerçekten neye ihtiyacı olduğunu biliyor muyuz? Yoksa hata mı yapıyoruz? Pediatrik Terapist Victoria Prooday'un anne-babalara önerileri var.

Çocuklarımızın gerçekten neye ihtiyacı var? Veya biz çocuklarımızın ihtiyaçlarının ne kadar farkına varıyoruz? Onlara gerçekten ihtiyacı olan şeyleri mi sağlıyoruz? Bir gün deniz kenarına gitmiştim ve etraftaki çocukları izlerken kafamdan bu sorular geçiyordu.

Çocuklarımızın hayatındaki en değerli şey ne?

Artık deniz kenarında çocukları ellerinde tablet veya akıllı telefonla yürürken, ebeveynleri de plaj ekipmanlarını taşımakla meşgulken görüyorsunuz. Ve bir çocuğun mutlaka, "Anne, iğrenç! Kum ayakkabıma girdi!" diye bağırdığını işitmişsinizdir. Durum her ne kadar böyle olsa da, doğanın sunduğu güzellikleri keşfettikten sonra çocuklardaki değişim beni hep etkilemiştir. Bir süre sonra etraf deniz veya göl kenarında koşturan, neşeyle çığlıklar atan, kuşları veya kelebekleri kovalayan çocuklarla dolar. Arkadaş edindiklerini, kumdan kaleler yaptıklarını ve kumsalda futbol oynadıklarını görebilirsiniz. O halde kumsala getirdikleri akıllı cihazlara ne oldu? Tabletlerini kurcalamak yerine neden kumları kazmayı tercih ediyorlar? Aslında çocukların sezgileri oldukça güçlü ve neyin onlar için iyi olduğunu hissetmekte iyiler. Çocuklar doğayla ve diğer insanlarla iletişim kurmayı ve bütünleşmeyi çok istiyor. Ve çocuk gelişimi için çok önemli olan bu iletişim, tamamen kapalı mekanlarda, ellerinde elektronik cihazlarla ve bir bakıcı eşliğinde bir hayat tarzından daha güçlü. Hiçbir teknolojik gelişme insan doğasından daha üstün değil. Tıpkı çiçekler gibi, çocuklara da gerekli besinler verildiği zaman büyüyebiliyor. Fakat maalesef günümüz toplumu olarak yanlış bir yolda ilerliyor, çocuklarımızın temel insani ihtiyaçlarını ve gelişim için gerekliliklerini engelliyoruz.
doga
Ebeveynler olarak çocuklarımıza en iyi kıyafetleri, teknoloji ve eğlenceyi vermeye mecbur olduğumuza inanıyoruz. Fakat maalesef "bu şeyler" kısa ömürlü, geçici mutluluklar sağlıyor. Çocuklarımızın uzun vadede mutluluk ve sağlıklı bir gelişim için ihtiyaçları olan şey doğada ve dışarıda olmak, hareket etmek ve başka insanlarla iletişim kurmak. Bütün bunlar oldukça basit ve tamamen bedava şeyler ama modern dünyamızda en az yaptıklarımız bunlar. Çocuklarımızın bir çiçek gibi açmalarına yardım edelim ve şunları birlikte yapalım:
  • Çocuğunuzun her gün bir saatini doğada veya dışarıda geçirebileceği bir günlük rutin yaratın.
  • Çocuklarınıza balık tutabilmeleri, bahçe işleriyle ilgilenebilmeleri, yüzebilmeleri veya bisiklete binebilmeleri için gerekli fırsatları yaratın. 
  • Çocuklarınıza doğada kuş seslerini, dalga seslerini dinlemek, böcekleri ve çiçekleri incelemek, etrafındaki güzellikleri keşfetmek konusunda yol gösterici olun.
  • Bahçenizde piknik ve kamp yapın.
  • Çocuklarınızın kirlenmesine, çamura batmasına, doğada çıplak ayak yürümesine müsaade edin.
  • Aile olarak çimde yoga yapın, ağaçlara sarılın ve doğada kitap okuyun. Çocuk yogasının yararları başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.
  • Gökyüzünü keşfetmek için gece yürüyüşleri yapın. Beraber ateş etrafında oturun.
  • Zaman zaman kuşları gözlemleyin ve birlikte kuş evleri yapın.
  • Doğadan yaprak, taş ve kozalak toplayın ve bunlarla sanat projeleri yapın.
  • Çocuğunuzun yaprakları süpürürken veya karı kürekle temizlerken size yardım etmesine izin verin.
  • Çocuğunuzla beraber doğal sesleri dinleyin ve neler hissettiğiniz hakkında birlikte konuşun.

Kaynak: yourot.com
Pediatrik Terapist Victoria Prooday ​

Konuyla ilgili diğer yazılarımız

Başarılı çocukların ebeveynlerinin yaptığı 8 ortak şey
Aile hayatınıza adapte edeceğiniz bu 8 kural ile çocuğunuzun ilerideki başarısını olumlu şekilde etkilemeye ne dersiniz?

Çocuğunuzla iletişimizi değiştiren sihirli cümleler
Çocuklarımızla konuşurken söylediğimiz cümleler onlara farklı mesajlar veriyor. Pedagog Gözde Erdoğan, çocuklarla iletişimde sihirli cümleleri anlatıyor.

Stresi alt etmeden iyi ebeveyn olmak zor!
İyi anne-babalığın yolu mükemmel olmaya çalışmaktan değil stresle baş edebilmekten geçiyor. Ebeveynler için stresle savaşta 10 etkili yöntem Pudra.com'da.
Çocuklar için çağın tehlikesi: Dijital Eroin
İşte akıllı cihaz bağımlılığının geldiği nokta ve bu teknoloji sevdasını olumluya çevirmek için birkaç küçük öneri…


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER