@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 14.12.2009

Eğlendirerek İngilizce öğreten kitaplar

Çocuğunuzun İngilizce öğrenmesine yardımcı olmak için profesyonel ellerden çıkmış kaynakları nasıl bulabilirsiniz?

Çocuklara dil öğrenmeleri için oyun malzemeleri, hikaye kitapları gibi onlara faydalı olabilecek yaşına uygun, ve en önemlisi eğlendirirken eğiten kaynaklar arar dururuz. Fakat çoğu zaman karşımıza bu gibi kaynakları “Nereden, nasıl ediniriz?”den, “Kalitesini, eğiticiliğini nasıl anlarız?”a kadar pek çok sorun çıkar.

Eğlendirerek İngilizce öğreten kitaplar

Bu sorunların çözümü için birinci şart çocuklara yabancı dil öğretimi konusunda epeyce mürekkep yalamış, uzman bir eğitimcinin elinden çıkmış nitelikli kaynaklar olması.

İkincisi, bu kaynağın çocuğunuzun yaşına ve gelişim düzeyine uygun olması.

Üçüncüsü onun kendi yaşam alanına, ilgilerine, zeka türüne uygun olması.

Dördüncü ve kanımca en önemlisi kitabın içinde yer alan etkinliklerin mümkün olduğu kadar çok duyu organını harekete geçiriyor olması. Peki bu ne demek? Bol şarkılı, bol boyamalı, rengarenk olması, içindeki oyunlarla çocuklarımızın içlerindeki o bitmek bilmez enerjiyi boşaltabilmelerini sağlayacak fiziksel aktivitelere imkan vermesi demek.

Böyle kitaplar nereden nasıl bulunur?

Kendi öğrenim hayatımda da, daha önce görev yaptığım çeşitli kurumlarda da yayınlarına çok güvendiğimiz “Longman Yayınları”na ait üç kitap önereceğim size. Uzman pedagogları, eğitimcileri ve hatasız dopdolu yayınlarıyla aradığımız onlarda.



İlki “Baloons” adında keyifli mi keyifli, çaktırmadan dil öğreten yaratıcı bir kitap. Üç, dört ve beş yaş okul öncesi çocuklara etkin dil öğretimini amaçlayan üç ayrı seviyeden oluşan bu kitabın iki de kaseti mevcut. Kitapla ilgili ayrıntılı bilgi edinmek ve satın alma koşullarını öğrenmek istiyorsanız bu adres sizin için: http://occawlonline.pearsoned.com/bookbind/pubbooks/balloons/










Dokuz ayrı seviyeden oluşan “My First English Adventure” ise çocuklarınızın hali hazırda tanıyıp sevdiği büyülü Disney öyküleri ve karakterleriyle İngilizce’yi hayatlarının bir parçası haline getirmeyi amaçlıyor. Bu yolla da çocuklarınızı dil öğrenmeye teşvik etmeyi, onları öğrenmeye güdülemeyi hedefliyor.








Peki bunu nelerle yapıyor?

Set halinde size ulaşacak olan öğrenci kitabı, CD ve kasetleri, video programları, resim kartları, kuklaları ve posterleri ile. Bunlar yanında sizi yönlendirmeye yardımcı olacak, öğretmen kılavuz kitabı, çocuğunuzun öğrendiklerini tekrar edebileceği bir de çalışma kitabı da cabası. Bu sete ilişkin ayrıntılı bilgiye bu adresten ulaşabilirisiniz:

http://www.pearsonlongman.com/ae/english-adventure/parents/index.html



Veee sonuncusu “My ABC Story Book”. Bu kitap temel İngilizce derslerine destek olabileceği gibi, gece yatmadan önce okunacak harika bir hikaye kitabı da olabilir. Çocuğunuzun hikaye dinlerken veya okurken İngilizce alfabeyi, basit temel yapıları ve her sayfaya yedirilmiş üç yeni kelimeyi öğrenebileceği, macera dolu hikayeleriyle hem sizin hem de çocuğunuzun önüne yepyeni bir boyutun kapılarını açacak çok faydalı, bir o kadar da eğlenceli bir kitap.

Bu setin içinde neler yok ki! Hikaye kitabı, CD ve kasetleri, resim kartları ve poster seti. Bu keyifli kitapla ilgili daha çok şey bilmek, hatta satın almak istiyorsanız hemen şu adrese girin: http://eltcatalogue.pearsoned-ema.com/TopicArea.asp?TopicAreaID=AA0001


TOPLU ALIMLARDA İNDİRİMLER OLABİLİR!

Çocukları için yepyeni, eğlendirirken eğiten kaynak arayışları içinde olan siz ve sizin gibi arkadaşlarınızla bir araya gelerek toplu alımlar yapabilir, hatta belki bu toplu alımlardan indirim bile yaptırabilirsiniz. Sormadan geçmeyin.

Bu kitaplar temel olarak okullarda uygulanmak üzere tasarlanmış olsa da içindeki malzemeleri kullanarak evinizi eğlendirici bir okul haline getirebilirsiniz.

Evinizin samimi sıcaklığında keyfili, bol kahkahalı, bol oyunlu, rengarenk dersler diliyorum size…

Evren Gürkaynak




Konuyla ilgili diğer haberlerimiz okumak için tıklayın:

Çocuğuma yabancı dili nasıl sevdirebilirim? Anne babalar, yabancı dil öğrenmeyi oyun oynamak kadar keyifli bir hale getirebilirler.

Çocuğum dil öğrenmeye kaç yaşında başlamalı? Çocukların erkenden yabancı dil öğrenmeleri çok önemli. Onları yabancı dille nasıl tanıştırabiliriz?

Çocuklar için yaratıcı kitaplar! İş Bankası Kültür Yayınları, çocuğunuzun yaratıcılığını destekleyecek 3 harika kitap yayınladı.

Eğitici ve eğlendirici oyunlar 1 ‘Anne çok sıkıldıııım!’ krizlerini eğlenceli ve eğitici oyunlarla atlatabilirsiniz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER