@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 07.06.2012

Stressiz tuvalet eğitimi nasıl verilir?

Çocuğun karakterine göre farklı eğitim metotlarıyla gerilmeden eğitim vermenizi sağlayan "Stressiz Tuvalet Eğitimi" kitabı ile ona sözle anlatamadıklarınızı resimle anlatmanıza yardım eden "Tuvalet Eğitimi ve Özbakım Kartları" Gün Yayıncılık'tan çıktı.

Küçük çocuklara tuvalet eğitimi vermek anne babalar için en sıkıntılı uğraşlardan biridir. Sizi bu uğraşta yalnız bırakmayacak ve size yol gösterecek bir kitap ve bir de pratik kart serisi önerimiz var!

Stressiz tuvalet eğitimi nasıl verilir?

Amerika'da milyonlarca ailenin en kitabı haline gelen "Stressiz Tuvalet Eğitimi" adlı kitap, Gün Yayıncılık tarafından Türkçe'ye kazandırıldı.

Dallas'ta klinik psikolog ve Teksas Üniversitesi'nde psikiyatri profesörü olan Dr. Peter L. Stavinoha ile çocuk yetiştirme, sağlık konularında uzman gazeteci, eski CNN yapımcısı Sara Au'nun birlikte hazırladıkları kitap, tuvalet eğitiminin hafızanızda saçlarınızı diken diken eden stresli günler yerine hoş bir anı olarak kalmasını sağlamayı amaçlıyor. Ve bunun için şu sorulara yanıt veriyor:
  • Çocuğunuz nasıl bir karaktere sahip?
  • Hangi çocuk karakterine hangi yöntemlerle yaklaşmak gerekir?
  • Çocuğunuz süreçten, hatta tuvalete girmekten korkuyor mu?
  • Tuvalete gitmesi gerektiğini biliyor ama zamanında gidemiyor mu?
  • Çocuğunuzun tuvalet eğitimine hazır olduğunu nasıl anlarsınız?
  • Nasıl rol modeli olursunuz?
  • Baskı yapmadan, çocuğu var olan rahatlık alanının dışına nasıl çıkartırsınız?
  • Alta kaçırmalar (kazalar) ve gerilemelerle nasıl başa çıkarsınız?



Gün Yayıncılık, "Stressiz Tuvalet Eğitimi" kitabıyla birlikte Türkiye’de daha önce örneği olmayan ilginç bir çalışmayı da anne babaların hizmetine sundu: "Tuvalet Eğitimi ve Özbakım Kartları".

Başlangıçta bakıma muhtaç bebek zaman ilerledikçe kendi kendisine bakma becerilerini geliştirip bağımsızlaşır. Özbakım becerilerini kazanmak çocuğun kendisine güvenini artırdığı gibi kendini yeterli hissedip sorumluluk alabilme ve sosyal yaşama katılımında kolaylıklar sağlar.

Çocuğun davranışlarını kontrol edebilmeyi öğrenmesi çok önemlidir. İsteklerini yerine getirebilmek için her zaman başkalarına bağımlı olamayacağını ve sorumluluk alarak yapması gereken işler olduğunu öğrenmelidir.

Özbakım becerilerini kazanmada sözler öğrenme sürecine yardımcı olsa da her zaman yeterli değildir. Yetişkin için kolay bir beceri çocuk için çok karmaşık gözükebilir.

Öğretilmek istenen bir becerinin uygun alt basamaklara ayrılması ve sıralanması bu becerinin kazanılmasında çocuğa çok yardımcı olacaktır.

İşte bu nedenle "Tuvalet Eğitimi ve Özbakım Kartları" tuvalet ihtiyacını kendi başına giderme, diş fırçalama, giyinme, el yüz yıkama gibi becerilerin kazanılması için gerekli alt basamakları ve kavramları resimlerle göstererek çocuğunuza temel özbakım becerilerini kazandırmanızı kolay ve eğlenceli bir hale getiriyor.

kavramlar, giyinme, ağız bakımı, kişisel temizlik alanlarında toplam 78 parçadan oluşan "Tuvalet Eğitimi ve Özbakım Kartları", kız ve erkek çocukları için cinsiyete özgü çizimlerle tasalanmış.


Stressiz Tuvalet Eğitimi
Dr. Peter L. Stavinoha
Sara Au
Gün Yayıncılık
Fiyatı: 13 TL



Tuvalet Eğitimi ve Özbakım Kartları
Gün Yayıncılık
Fiyatı: 19,90 TL


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER