Pudra.com 30.01.2012

Yarıyıl tatilini nasıl etkili kullanabilirsiniz?

Okulların tatilde olduğu şu dönemde çocukların bu molayı etkili bir şekilde değerlendirmele ve yeni okul dönemine hazır olarak başlayabilmeleri için Davranış Bilimleri Enstitüsü'nün önerileri var.

Yarıyıl tatilinin nasıl değerlendirileceği konusunda çocukların ve anne-babaların birlikte karar vermelerinin önemli olduğunu belirten DBE Çocuk ve Genç Psikolojik Danışmanlık Merkezi Klinik Psikologu Cemre Soysal, verimli bir sömestr tatili için şu önerilerde bulunuyor:

Yarıyıl tatilini nasıl etkili kullanabilirsiniz?

“Her ne kadar aileler çocuklarına ‘senden beklediğimiz tek şey okula gitmen ve derslerini yapman’ deseler de, çocuklar için okul başlı başına önemli bir iştir. Gittikleri her yerde veya haftanın her gününde okullu olmanın sorumluluğunu taşırlar. Hafta sonları okula gitmeseler bile ödevler, çalışmalar olduğu için hem fiziksel hem de zihinsel olarak ciddi bir zaman harcarlar. Bu nedenle yarıyıl tatilini öncelikle bir dinlenme arası olarak görmek önemlidir.

Çocukların okulla ilgili olan sorumluluklarının yanı sıra dinlenebilecekleri, eğlenebilecekleri ve okul zamanı erteledikleri zevklerini yapabilecekleri bir tatil programı hazırlanmalıdır. Yapılacaklar listesinin dengeli bir dağılım çerçevesinde uygulanması çocukların tatilin keyfini çıkarırken aynı zamanda da sorumluluklarını devam ettirmelerini sağlayacaktır. Çocukların derslerine ne kadar zaman ayıracakları konusu kadar keyif alacakları hangi etkinlikleri yapmak istedikleri de önemsenmelidir. Arkadaşlarıyla birlikte zaman geçireceği programlar organize etmek, uzun zamandır gezmek istediği bir yere gitmek gibi aktiviteler çocukların tatili daha iyi geçirmelerini sağlayacaktır.

Tatilin “tatil” olarak geçmesinin önemini unutmayın!

Yarıyıl tatilini sıkılaştırılmış ders çalışma süresi olarak görmemek gerekir. Çocukların tatil döneminde ağırlıklı zamanlarını dinlenme, eğlenme ve sosyal faaliyetlere ayırmaları tatil sonrasındaki dönem için enerji ve motivasyon depolamalarına yardımcı olur.

Çocukların zayıf olan dersleri varsa, öncelikli olarak bu derslerdeki başarısızlığın nedenlerinin araştırılması ve doğru ders çalışma yönteminin belirlenmesi gerekir.

Eksik konuları tamamlamak amacıyla program yapılmalı ve çocuğun sınıftaki arkadaşlarının seviyesini yakalaması zamana yayılarak sağlanmalıdır. Ders çalışmak için belirli saatler ayrılmalı ve böylece özellikle ebeveynlerle çocuk arasındaki bitmeyen ‘haydi ders çalış’ diyalogunun önüne geçilmelidir.

Tatilin tatil olarak geçirilmesinin önemi unutulmamalıdır. Düzenli bir program yapıldığında, çocuğun okul günlerine kıyasla ders dışı faaliyet yapabileceği oldukça fazla zamanı kalmalıdır. Sabah uyanma ve gece uyuma saatlerinde biraz esnemelere izin verilebilir. Fakat vücut dengesini fazlasıyla bozacak bir düzen değişikliğinin olmamasına dikkat edilmelidir.”


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER