pudra.com 25.08.2010

Çocuğunuz ilaç almak istemiyorsa

Anadolu Sağlık Merkezi’nden Pediatri uzmanı Dr.Pelin Cengiz'in çocuğunuza ilaç vermek için önerilerini mutlaka okuyun.

Anadolu Sağlık Merkezi’nden Pediatri uzmanı Dr.Pelin Cengiz "Öncelikle bu sorunu doktorunuzla tartışmalısınız" diyor. Bazı ilaçlar semptomları baskılamak için kullanılırken, bazı ilaçlar ise tedavi amaçlı kullanılmaktadırlar. Semptomları baskılamak için kullanılan ilaçların zorunluluğu tartışılabilir, fakat tedavi edici amaçlı kullanılan ilaçların belirtilen aralıklarda kullanılması gerekmektedir.

Çocuğunuz ilaç almak istemiyorsa

Çocuklarımız genellikle ilacın tadını sevmedikleri için ilacı içmek istememektedirler. Bu durumda ilaçları sevdikleri mevye suları veya meyve püreleri içerisine karıştırarak vermek de fayda olabilir. Yine dondurma ilaçları karıştırarak verilebilecek başka bir alternatif olabilir.

Çocuklarımızı oyalayarak, dikkatlerini dağıtarak ilaç vermeyi deneyebiliriz. Ağız yolundan başka (rektal yolla) verilebilecek ateş düşürücüler denenebilir.

En son olarak da aynı ilacın tadı daha iyi olan muadili ile değiştirilmesi söz konusu olabilir. Bütün bunları çocuk doktorunuzun haberi dahilinde yapmalı ve onun yardımını istemelisiniz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER