06.06.2014

Çocuk felci uyarısı

Sağlık Bakanlığı çocuk felci vakalarının artması sebebiyle aşılama kampanyası başlattı. İstanbul’un belirli ilçelerinde yaşayan çocuklar aşılanacak.

Sağlık Bakanlığı İstanbul’da çocuk felcini mop-up (silip süpürme) kampanyası başlattı. Hürriyet Gazetesi Sağlık Editörü Mesude Erşan’ın haberine göre bir hafta boyunca sığınmacıların yoğun yaşadığı Ümraniye, Sancaktepe, Fatih, Esenyurt, Küçükçekmece ve Sultangazi ilçelerindeki çocuklar ev ev gezilerek aşılanacak. İstanbul Tabip Odası 36 ilçesi bulunan İstanbul’da sadece 6 ilde aşılama yapılmasının hastalıkla mücadele için yeterli olmadığı uyarısını yaptı. Aşılama faaliyeti konusunda yeterince bilgilendirme ve duyuru yapılmaması da eleştiri konusu oldu.

Çocuk felci uyarısı

Göçlerin etkisi büyük
Pratisyen Hekim Komisyonu’ndan Dr. Naciye Demirel çocuk felci hastalığının bulaşıcılığının yüksek olduğunu belirterek, “Ülkemizde 1998’den beri yeni çocuk felci vakası görülmüyordu. Son dönemde çok göç alıyoruz. Suriye’nin yanı sıra polio virüsünün dolaşımının olduğu Pakistan, Afganistan, Somali’den gelen insanlar, İstanbul’un bütün ilçelerine dağılıyor. Başta Suriye’ye komşu illerimizde ve savaştan kaçan binlerce göçmenin yaşadığı büyük şehirlerimizde çocuklarımız tehdit altında.” dedi.

Mutlaka aşı yaptırmalı
Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı kampanyada Ümraniye, Sancaktepe, Fatih, Esenyurt, Küçükçekmece ve Sultangazi’de yaşayan 5 yaş altındaki tüm çocuklar birer doz ağızdan çocuk felci aşısı damlatılarak aşılanacaklar. Aşılama iki tur halinde yapılacak. Uzmanlar çocuk felciyle mücadele için mutlaka aşı yaptırılması gerektiğini vurguluyor.

Çocuk felci mikrobunun vücutta geçirdiği kuluçka devresi on gün. Hastalığın ilk belirtileri diğer ateşli hastalıklarla benzerlik gösteriyor. Ateş, baş ağrısı, keyifsizlik, bulantı, kusma ve bazen basit bir üşütme gibi algılanabiliyor. Uzmanlar bu belirtilerin görülmesi halinde mutlaka bir çocuk doktoruna danışılmasını öneriyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER