pudra.com 07.10.2010

Çocuklarda kansızlık nasıl önlenir?

Kansızlık neden ortaya çıkar? Çocuklarda demir eksikliği nasıl anlaşılır? Kansızlığı önlemek için ne yapmak gerekir? Tüm soruların yanıtları Pudra.com'da.

İZLE: KANSIZLIĞA KARŞI BESLENME👇 
Tıp dilinde anemi olarak adlandırılan kansızlık, kanda alyuvarların veya alyuvarların içinde bulunan renk verici madde olan hemoglobinin miktarındaki azalmadır. Dokulara oksijen taşımakla görevli hemoglobinin azalması, dokuların beslenmesini engeller.

Çocuklarda kansızlık nasıl önlenir?

Kansızlık neden ortaya çıkar?

Kansızlık demir ve protein yönünden eksik beslenme sonucu ortaya çıkar.

Çocuklarda demir eksikliğinin nasıl anlaşılacağını Çocuk Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu anlatıyor. İzleyin:


 



 
Çocuklarda kansızlığı önlemek için neler yapmalı?

Çocuklarda kansızlık görülmemesi için öncelikle ilk 6 ay anne sütü ile beslenme çok önemlidir. Mama verilirken tatlandırıcı madde olarak şeker kullanılmamalı, pekmez tercih edilmelidir. 4 ile 6. aydan itibaren protein yönünden zengin et ve et ürünleri içeren destekleyici besinler verilmeye başlanmalıdır.

Kansızlık durumunda çocuğun tedavi ve bakımının mutlaka doktor gözetiminde sürdürülmesi gerekir. Doktor onayı olmadan herhangi bir yabancı madde çocuğa verilmemelidir.

Çocuğun diyetini demir yönünden güçlendirmek için kırmızı et, tavuk, balık, hayvansal ürünler, kuru baklagiller, kuru yemişler, üzüm pekmezi gibi gıdalar bolca yedirilmelidir.

C vitamini demirin bağırsaklarda emilmesini sağlar. Bu nedenle diyete C vitaminini bolca içeren turunçgiller, maydanoz, yeşilbiber gibi sebze ve meyveler de katılmalıdır.

Çayın çok tüketimi, demirin emilmesini azalttığı için kansızlığı tetikler, bu nedenle çocuklara çay içirilmemesi daha uygundur.

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Çetiner kansızlığa yakalanmamak için dikkat etmemiz gerekenleri anlatıyor. İzleyin:
 
  


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER