@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 05.01.2017

Hasta çocuğu eğlendirmenin yolları

Çocuklar hasta olup evde kaldıkları zaman onları televizyon karşısına hapsetmek yerine Pudra.com’un keyifli aktivite önerilerini deneyin.

Çocuklar hasta olduğu zaman evde kalıp dinlenmeye ihtiyaçları var ve bu zamanı değerlendirmek için de aktivitelere. Aktiviteler derken çocuğunuzun saatlerce televizyon başında olmasından ya da elinde akıllı telefonla bütün günü ziyan etmesinden söz etmiyoruz. Hasta çocuğunuzu eğlendirirken, gelişimine de katkı sağlayacak birbirinden keyifli aktiviteler var. 

Hasta çocuğunuzla yapabileceğiniz aktiviteler
 

Kendi gizli yerinizi yaratın

Çocukların her zaman en sevdiği oyunlardan biri evin içinde kamp yapmak veya sandalyelerin arasına örtülen battaniyeler, yastıklar ve peluş oyuncaklarla çadır kurup gizli yerinizi yaratmak ve içinde saatler geçirmek. Bu oyun çocuğunuzun hastayken de en keyif alacağı aktivitelerden biri.

İlgili yazımız: Çocuğunuzla evde oynayabileceğiniz 10 keyifli oyun
 

Film izleyin

Normalde televizyon ve ekran önünde geçirilen zamanın bir limiti olsa da hasta çocuğun en keyif alabileceği ve yorulmadan yapabileceği aktivitelerden biri film izlemek. Özellikle çocuğunuz hastalık yüzünden konuşamıyor ve dinlenmek istiyorsa. Yaşına uygun filmler seçip, birlikte izleyebilirsiniz. Mesela, "Oyuncak Hikayesi" veya "Harry Potter" gibi serileri izleyebilirsiniz.
 

Sesli kitap dinleyin

Çocuğunuz konuşamıyor ve hastalık yüzünden fazla hareket edemiyorsa beraber uzanın, gözlerinizi kapatın ve sesli kitap dinleyin. Tabii ki kitap okumak da yine yapılabilecekler arasında.
 
Doktorculuk oynayın
Konumuz hastalık olunca doktorculuk oynamak da bir seçenek. Tek yapmanız gereken oyuncak doktor ekipmanlarını, hasta rolü yapan oyuncak bebekleri ve biraz da yara bandı hazırlamak.
doktorculuk

Dünya yolculuğuna çıkın

Önünüze bir dünya haritası açın ve beraber haritadan ülkeler seçin. Ülkelerin özelliklerinden bahsedin ve coğrafya bilginizi geliştirin.
 

Fotoğraf albümlerine bakın

Evde yapılabilecek en sakin ve dinlendirici aktivitelerden biri de eski fotoğraflara bakmak.

İlgili yazımız: 2-3 yaş çocuğuyla oynanabilecek oyunlar
 

Hazine avına çıkın

Eğer çocuğunuzun hareket etmeye gücü varsa ondan evin içinde 10 tane kırmızı renkli obje veya 10 tane ''S'' harfiyle başlayan kelime/obje bulmasını isteyin. Görevi tamamladığında ise küçük bir atıştırmalıkla bunu kutlayabilirsiniz.
oyun-hamur
Yaratıcılığınızı konuşturun
Oyun hamurlarından yaratıcı şekiller yapmak veya resim çizmek için güzel bir zaman. Bunun yanı sıra yap-boz veya maket yapmak da hasta çocuğun vakit geçirebileceği aktiviteler.
 

Saklambaç oynayın

Hazine avı gibi oyunların yanı sıra yine çocuğunuzun enerjisi varsa onu çok yormadan saklambaç oynayabilirsiniz.

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Hasta çocuk nasıl beslenmeli?
Hasta çocuğu et, şekerli veya yağlı yiyecekler yerine enerji verici karbonhidratlarla beslemek daha mı doğru? Pudra.com araştırdı.

Çocuğunuza ilaç içirmenin yolları
İlaç içmek istemeyen, ilaçtan korkan ve ilaca tepki gösteren çocukların anne ve babaları için ilaçları kolay içirme yöntemlerini araştırdık.

Çocuk kış boyunca hep hastaysa dikkat!
Sürekli ilaç kullanmanıza rağmen çocuğunuz bir türlü iyileşemiyor, sık sık hastalanıyor, ağzı açık uyuyor ya da işitme problemleri yaşıyorsa geniz eti, bademcik veya kulak sıvısı sorunu yaşıyor olabilir.

Çocuğunuzu hastalıklardan nasıl korursunuz?
Uykusunu almasını sağlayarak! Çünkü uyku, çocuğunuzun bağışıklık sistemini güçlendirmekten onu obeziteden korumaya kadar pek çok şeyde etkili.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER