Pudra.com 10.11.2011

Okullarda diyabet ve şişmanlık eğitimi başlıyor

Türkiye’de bir ilke imza atılarak hayata geçirilen "Okulda Diyabet Programı" kapsamında 14 Kasım haftasında ve sonrasında tüm Türkiye’deki öğretmenler ve öğrenciler için eğitim etkinlikleri düzenlenecek.

Türkiye’de bir ilk olan ve geçtiğimiz sene hayata geçirilen “Okulda Diyabet Programı” (ODP) çerçevesinde öğretmenlerin ve öğrencilerin çocuklarda diyabet, şişmanlık ve sağlıklı beslenme konularında eğitilip bilinçlendirilmesi ve bu yolla sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Okullarda diyabet ve şişmanlık eğitimi başlıyor

Sağlık Bakanlığı Diyabet Kontrolü programı kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Derneği tarafından yürütülen ve sanofi-aventis tarafından koşulsuz desteklenen “Okulda Diyabet Programı” ile hedef, Türkiye’de 750 bin öğretmen ve 17 milyon öğrenciye ulaşarak çocuklarda diyabet belirtileri ve şişmanlık konusunda farkındalık oluşturmak.


14 Kasım haftasında 60 bin okulda diyabet etkinlikleri
Tüm dünyada diyabete dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen 14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında Türkiye’deki 60 bin okulda çeşitli eğitim ve etkinlikler düzenlenecek. 81 ilde düzenlenecek olan 14 Kasım 2011 diyabet etkinlikleri kapsamında Türkiye’deki ilköğretim okullarında “Çocuklarda Diyabet”, “Çocuklarda Şişmanlık ve Sağlıklı Beslenme” gibi konuların işlendiği eğitim filmleri ile eğitim yapılacak. Ayrıca öğretmenleri ve öğrencileri bilgilendirmek için eğitim toplantıları düzenlenecek.

Türkiye’de 20 bine yakın diyabetli çocuk yaşıyor
Türkiye’de bugün 15–20 bin civarında diyabetli çocuk var ve bu sayıya her yıl 1700 civarında yeni vaka ekleniyor. Eğitim ortamlarında çeşitli zorluklar yaşayan diyabetli çocuklar en çok kendilerinin beden eğitimi dersleri ve okul gezileri gibi aktivitelerden uzak tutulma, ders sırasında öğün alamama ve tuvalete gitmelerine izin verilmemesi gibi sıkıntılarla karşı karşıya kalıyor. “Okulda Diyabet Programı” ile hem öğretmenlerin diyabet bulguları konusunda bilinçlendirilmeleri hem de diyabetli öğrencilerin yaşam kalitesinin yükseltilmesi hedefleniyor.

Şişman çocuk sayısının 2 milyona ulaştığı varsayılan Türkiye’de çocuklarda diyabet, şişmanlık ve sağlıklı beslenme konularında ulusal düzeyde bir bilinç oluşturulması amacıyla hazırlanan “Okulda Diyabet Programı”nın diğer adımlarını ise “Beslenme Dostu Okul Sertifikasyonu” ve “Diyabetli Çocuklara Burs Programı” gibi projeler oluşturuyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER