yegan sasik psikolog
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

18-22 yaş döneminde davranışlar nasıl değişir?

Geç/ileri ergenlik dönemi olarak adlandırılan 18-22 yaş arası süreçte, gençlerde hangi davranış değişiklikleri oluşur? Uzman Psikolog Yegan Sasık, Pudra.com okuyucuları için açıklıyor.

İlgileri pop müzik, okul dersleri-notları ve futbol etrafında toplanan 13 yaşındaki bir ergen ile evliliği aşağılayan, iş baskılarından kaygılanan ve üniversite kariyerine başlayan 18 yaşındaki bir ergen ile çok az ortak yönleri olduğunu söyleyen Uzman Psikolog Yegan Sasık, 18-22 yaşları arası dönemi kapsayan geç/ileri ergenlik sürecini açıklıyor Pudra.com için.

18-22 yaş döneminde davranışlar nasıl değişir?

Gençlerin içinde bulundukları dönemi başarı ile atlatabilmeleri için, öncelikli olarak sağlıklı bir anne-baba-çocuk ilişkisine ihtiyaç duyduklarını hatırlatan Yegan Sasık, 18-22 yaş arası dönemde görülebilecek davranışları şöyle sıralıyor:
  • Geç/ileri ergenlik döneminde fiziksel gelişim tamamlanır ve bedende yaşanan değişimlere dair yaşanılan huzursuzluk hissi ortadan kalkmaya başlar.

  • Birçok konuya dair gencin bilgisi ve düşünme stratejileri artık bir yetişkininkine oldukça yaklaşmıştır. Soyut düşünme becerisi tam olarak kazanılır.

  • Dünyayı ve çevresindeki olayları gözlemleme süreci daha gerçekçidir.

  • Gencin hayata bakışı, değerleri, inançları netlik kazanmaya başlar.

  • Hemcins ebeveyn ile tartışmalar durulur, geç de olsa anne ve babanın tecrübelerinin işlevselliğinin farkına varılır ve akran grubunun etkisi azalır.


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER