@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 24.11.2009

Doğumu kolaylaştıracak öneriler

Doğumunuzun rahat ve kolay geçmesi için öncesinde ve doğumun yaklaştığı günlerde neler yapmanız gerektiğini biliyor muydunuz?

  • Öncelikle dikkat etmeniz gereken konu: endişe etmemek ve korkmamak… Çünkü bu tip hislere kapıldığınızda ağrılarınızın düzeni bozulur ve dolayısıyla doğum süreciniz uzamaya başlar.
  • Doğumun yaklaştığı günlerde dinlenmeye vakit ayırmalı, ağır işlerden kesinlikle uzak durmalısınız. Bu durum kolay bir doğum yapıp yapmamanızı oldukça fazla etkiler.
  • Hamileliğiniz boyunca nefes egzersizi yapmaya özen gösterin. Eğer yapmadıysanız da doğuma yakın iki ağrı arasında düzenli bir şekilde derin derin nefes alıp vermeye çalışın. Bunun nelere yaradığını okumak için tıklayın.
  • Eğer ağrılarınız başladıysa katı gıdalar yerine sıvıları tercih edin. Çünkü bu şekilde bağırsaklarınız daha boş olacak ve doğumunuz kolaylaşacaktır.
  • Hamilelik sürecinde yoga yapmak da çok önemlidir. Çünkü yoga, kas ve nefes kontrolü sayesinde anne adayını hem zihinsel hem de fiziksel olarak doğuma hazırlar. Konuyla ilgili bir kitap edinmek istiyorsanız size önerimize bir göz atmak için tıklayın.
  • Hamileliğini boyunca yapacağınız sporların etkisi çok yüksektir. Aynı şekilde doğumdan sonra da… Özellikle kol, bacak ve sırt kaslarınızı çalıştırmak sizi rahat bir doğuma hazırlayacaktır.
  • Hastaneye gitmeden alacağınız ılık bir duş da çok faydalıdır.
  • Doğumdan sonra karnınıza hafif hafif masaj yapabilirsiniz. Bu durum karnınızdaki sertlik ev ağrının azalmasını ve rahminizin daha hızlı bir şekilde toparlanmasını sağlayacak, kanamaları azaltacaktır.
  • Doğumdan sonraki ilk yarım saat içinde bebeğinizi mutlaka emzirin. Çünkü bu emzirme hem sizin doğum kanamalarınızı azaltacak, hem de bebeğinize ilk bağınızı güçlü bir şekilde kurmanızı sağlayacaktır.


Doğumu kolaylaştıracak öneriler

Konuyla ilgili haberlerimiz için tıklayın:

Rahat doğum için nefes egzersizi şart! Hamilelik döneminizi günde bir defa yapacağınız nefes egzersiziyle çok rahat geçirebilirsiniz.

Hamilelik sıkıntılarına pratik çözümler
Mide bulantısı, kusma, bel ağrısı, yorgunluk gibi hamilelik şikayetlerini önleme yöntemleri...

Hamilelikte spor ve egzersiz Rahat ve sağlıklı bir doğum ve annelik süreci için sporu yaşamınızın bir parçası haline getirin.

En kapsamlı yoga: Cihangir Baby Cihangir Baby hamile yogası, doğuma hazırlık kursları, anne, bebek ve çocuk yogası gibi alternatiflere sahip.

Hamilelere haftalık yoga kitabı Hamileliğinizde yoga uygulayarak rahat bir doğum yapmak için Dr. Neslihan İskit’in kitabını hemen edinin!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER