@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 19.03.2014

Doğurganlığı artırmak için ne yemeli?

Hamile kalmak için ne yemeli? Hamile kalma ihtimalinizi artırmak için beslenmenizde dikkat etmeniz gerekenler Pudra.com'da.

İZLE: HAMİLE KALMAYA YARDIMCI BESİNLER👇 
Doğurganlık potansiyelinizi artırmak için en başta yapmanız gereken, sağlıklı bir beslenme tarzına sahip olmak. Folik asidin hamilelik dönemindeki önemini çoğumuz biliriz. Dolayısıyla folik asitten zengin yeşil yapraklı sebzeler, demire sahip kırmızı et, kalsiyum içeren süt ürünleri, çinko içeren kuşkonmaz ve lifli gıdalar, hamile kalma ihtimalinizi oldukça olumlu yönde destekleyecektir.

Doğurganlığı artırmak için ne yemeli?

Harvard Üniversitesi'nde yapılan çalışmalara göre sağlıklı ve dengeli beslenmeye başlayarak hamile kalma olasılığınızı yüzde 80 oranında artırabilirsiniz. Diyetisyen Gamze Şanlı, bu konuda dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıralıyor:

Karbonhidratlar: Glisemik indeks değeri yüksek olan (bu besinler çok hızlı sindirilirler, beyaz pirinç ve patates gibi) besinleri tüketen kadınların, glisemik indeks değeri düşük olan besinleri (esmer pirinç, tam tahıllı ürünler, tam buğday ekmekleri) tüketen kadınlara göre %92 oranında yumurtalarında verimsizlik görülmüştür. Bu nedenle basit karbonhidratların tüketimi sınırlanmalıdır.

Protein: Özellikle bitkisel kaynaklı proteinler tercih edilmelidir. Çok fazla hayvansal kaynaklı protein tüketen kadınların %39 oranında yumurtalarında verimsizlik görülmüştür. Protein açısından en iyi seçimler kurubaklagiller, fındık-ceviz gibi sert kabuklu tohumlar ve yumurta olacaktır.

Yağlar: Vücudun belli oranlarda yağa ihtiyacı vardır ve her yağ tipini zararlı olarak nitelendirmek doğru değildir. Somon, uskumru ve sardalya gibi yağlı balıklarda bulunan omega 3 yağları vücudumuz için çok faydalıdır. Aynı zamanda bu yağların doğurganlık üzerinde ki olumlu etkileri de bilinmektedir. Trans yağ asidi içeren hazır besinlerin tüketimi kısıtlanmalıdır çünkü bu yağlar yumurtlama döneminde verimsizliğe yol açmaktadır.

Nelerden uzak durmalı?
Hamilelik dönemine hazırlanırken tüketimini kısıtlamamız gereken bazı besinler de söz konusudur. Bunlar; konserve yiyecekler, tuz oranı yüksek yiyecekler, sakatatlar, şarküteri ürünleri, çok yağlı besinler ve kızartmalardır. Özellikle tuz oranı yüksek olan besinler vücutta su tutarak ödem oluşumuna neden olurlar. Kan şekerini hızlı yükselten basit karbonhidratlardan (şeker ve tüm şekerli ürünler, hamur işleri) uzak durup, kompleks karbonhidrat olarak adlandırılan (tam tahıllı ürünler, meyve, sebze) besinlerden tüketmeye özen gösterilmelidir.


Hangi yiyeceklere ağırlık vermeli?
Tüp bebek konusunda oldukça faydalı bir site olan Cocukistiyorum.com’da hamile kalmayı kolaylaştıracak yiyecekler sıralanmış. Bizler de sizlerle paylaşmak istedik…

Kereviz: Kadın ve erkekte cinsel faaliyeti çok artırır. Bütün salgı bezlerini çalıştırır.

Soya: Vücudun direncini artırır. Günde 25 gr soğan ve turşu ile yenmeli. Tüm salgı bezlerini çalıştırır.

Havuç: Hanımlarda adetin düzenli olmasını sağlar. Vücudun direncini artırır.

Roka: Cinsel gücü artırır. P ve K vitamini ihtiva eder. Birçok minerale sahiptir. Kansızlığı giderir.

Lahana: Başta E vitamini olmak üzere tam bir vitamin deposudur. Ne kadar çiğ yenirse o kadar etkili olur.

Sarımsak: Bütün salgı bezlerini çalıştırır. Hormonların çalışmasını düzenler. Vücutta dezenfektan olarak görev yapar mikropları öldürür. Düzenli çiğ olarak yendiğinde büyük faydası vardır.

Soğan: Taze ve kurusu ikisi de çiğ olarak yendiğinde vücut için çok faydalıdır. Vücutta bütün hormonları çalıştırır.

Tere: Bol demir ihtiva eder. Vücudu dezenfekte eder. İçeriğinde C vitamini ve mineraller vardır. Vücudun direncini artırır. Hormonları çok çalıştırır.

Karnıbahar: Bol E vitamini protein ve cinsiyet hormonu ihtiva eder. Cinsel gücü artırır.

Armut: Tüm salgı bezlerini çalıştıran çok özel bir meyvedir.

Greyfurt: Tüm salgı bezlerini çalıştırır. Bol C vitamini ihtiva eder zayıflatır.

Hurma: Fosfor, kalsiyum, demir ve magnezyum ihtiva eder. Vücut direncini artırır.

Mercimek: Bol miktarda B vitamini fosfor ve demir ihtiva eder. Vücudu kuvvetlendirir. Depresyonu önler bol kan yapar. Hamilelerde çocuğun anne karnında güçlü ve sağlıklı olmasını sağlar.

Nohut ve Kuru Fasulye: Bol bol vitamin ve protein ihtiva ederler ve vücudun direncini artırırlar.

Kullanıldığında hamilelik şansını artıran vitaminler var mı?
Anadolu Sağlık Merkezi Tüp Bebek Merkezi Direktörü Op. Dr. Aytuğ Kolankaya bu konu için kesin etkinliği kanıtlanmış vitaminin henüz mevcut olmadığını söyleyerek, şu açıklamayı yapıyor:

"E vitaminin sperm fonksiyonları üzerine olumlu etkileri olduğu düşünülüyor. Demir eksikliğinin düşük, prematüre doğum, düşük doğum ağırlıklı bebek riskini artırdığı biliniyor. Bu nedenle demir eksikliği olanların gebelik öncesi dönemden itibaren yerine konması önerilir. Hamilelerin kullanabildiği türden multivitaminler yeterli desteği sağlar. Bunun yanında fazla demir alımının sakıncaları vardır. Bir B vitamini olan folik asit nöral tüp defekti olarak bilinen doğumsal defektlerin önlenmesinde etkindir. Bebek isteyen çiftler gebelik öncesinden başlayıp ilk 3 ayı da kapsayan bir şekilde kullanıldığında bu tür doğumsal defektin önlenmesinde faydalıdır."


Konuyla ilgili diğer haberlerimizi okumak için tıklayın:

Kolay hamile kalmak için... Hamile kalmayı kolaylaştırmak için ne sıklıkta cinsel ilişkiye girilmeli? Hamile kalmayı kolaylaştıran yiyecekler ve ilaçlar nelerdir?

Neden hamile kalamıyorum? Yumurtlama bozuklukları, hormon yetmezliği, tüplerin tıkalı veya hasarlı olması gibi nedenler kadınlarda hamile kalamamasına neden oluyor.

Hamilelik öncesi beslenme Hamile kalmak isteyen kadınların, sağlıklı ve dengeli beslenmesi gebelik şansını artırıyor.

Hamile miyim? Hamile olduğunuzdan şüpheleniyorsanız bu belirtilere bir göz atın.

Hamile kalmaya karar verirken Sağlıklı bir hamilelik için kararınızı vermeden önce doktorunuza danışmanız gereken konular...

Hamile kalma şansınızı artırın Yaşam tarzında yapılacak bazı değişiklikler ile hamilelik şansını arttırmak zor değil!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER