18.01.2019

Hamile kalmak için beslenmenizde dikkat etmeniz gerekenler

Gün geçtikçe artan hamile kalamama sorununun birden fazla nedeni var. Çevre faktörü, hormon bozuklukları, sprem kalitesi ve yaş bunlardan sadece birkaçı.

İZLE: HAMİLE KALMAYA YARDIMCI BESİNLER👇 
Besinlerdeki katkı maddeleri, iş stresi, hava kirliliği, düzensiz beslenme, hormonal denge sorunları gibi pek çok nedenin hamile kalmaya etkisi var. Bu sebeple çiftlerde hamile kalmak için tüp bebek gibi alternatif yollara yönelim arttı. Hamile kalamama kimi zaman kadından kimi zaman erkekten kaynaklı olabiliyor. Ancak gün geçtikçe artan hamile kalamama sorununu birden fazla nedeni var. Çevresel faktörler, hormonal denge bozuklukları, sprem kalitesinde bozulma, ileri yaşın yanı sıra beslenme faktörü de hamileliğe etki eden nedenler arasında. Uzman Diyetisyen Çağatay Köşkeroğlu, hamilelik dönemindeki beslenme düzenine dikkat çekerek, soda içmenin bile bu dönemde etkili olduğunu hatırlatırken, hamile kalmak isteyen anne adaylarının nelere dikkat etmesi gerektiğinin altını çiziyor ve beslenmenin hamile kalmak ile doğrudan ilişkisi olduğunu vurguluyor.

Hamile kalmak için beslenmenizde dikkat etmeniz gerekenler

Güzel hayallerle evlilik çatısı altına giren çiftler, belli bir zaman sonra çocuk sahibi olmak istiyor. Fakat günümüzde çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin bir kısmı normal yollar ile bu hayallerine kavuşamıyor ve alternatif yollar arıyor. Kimi zaman kadından kimi zaman erkek kaynaklı olan hamile kalma sorunlarına yol açan birden fazla neden var. Çevresel faktörler, stres, hormonal denge bozuklukları, ileri yaş ve beslenme tarzı olarak maddelenebilecek bu sebepleri ortadan kaldırmak, sağlıklı döllenme oluşturabilmek, kadınlarda yumurta kalitesini arttırabilmek için sağlıklı beslenme tarzının benimsenmesi ve özellikle de bazı besinlerin tüketilmesin çok etkili. Peki beslenmenize ekleyeceğiniz birkaç besin ile yumurta kalitesini nasıl arttırabilirsiniz?

İşte Beslenme ve Diyet Uzmanı Çağatay Köşkeroğlu'ndan erkeklerde sperm kalitesini artırma, kadınlarda sağlıklı döllenme ve hamile kalma için tüketilmesi gereken besinler...

Omega 3'ten yana zengin besinlerle beslenin: Omega 3'ten yana zengin besinler (somon, sardalya, uskumru, ceviz, badem, fındık) annenin yumurta kalitesinin artmasının yanı sıra, ceninin tutunmasını ve bebeğin zekasının gelişmesinde de önemli bir rol oynar.

Bol su için: Oksijen bakımından zengin kan akımının, yumurtalara ulaşmasın sağlayarak, yumurta kalitesini arttırır.

Kafein tüketim miktarına dikkat edin: Kafein içeren besinlerin (kahve, çay, bitki çayları, çikolata) tüketim miktarına dikkat edilmelidir.

Sigara ve alkol tüketimini azaltın: Sigara ve alkol tüketimi kadınlarda dölleme oranını azaltıp, üreme üzerine olumsuz etki sağlar.

Antioksindan içeriği yüksek besinleri tüketin: Bu besinler (koyu yeşil yapraklı sebzeler, nar, kırmızı erik, portakal, mandalina vb.) yumurta kalitesinin artmasını sağlayacaktır.

Bitkisel yağlara yönelin: Trans ve doymuş yağlardan uzak durup, bitkisel yağlar (zeytinyağı, hindistan cevizi yağı, avokado yağı) tüketilmelidir.

Yumurta tüketin: E vitamini içeriği yüksek olduğundan, yumurtalıkların kalitesini arttırmada yardımcı olacaktır.

Ginseng bitkisi tüketin: Uzakdoğu ülkelerinde yetişen, halk hekimliğinde yararlanılan, kazık köklü ve otsu bir bitki olan ginseng içerikli yiyecek ve içecekler libido seviyesini arttırarak, cinsel performansı ve yumurta kalitesini arttırır. 

B vitamini ve demir ve çinko gibi mineraller açısından zengin olan Ginseng'i kapsüller ya da tabletler halinde eczanelerde ya da doğal gıdalar satan dükkanlarda bulabilirsiniz. Kapsül ya da tablet olarak tüketirken mutlaka sabah saatlerini tercih edin.Akşam saatlerinde uyku sorunlarına yol açabilir.

Editörün notu: Sonunda arzunuz gerçekleştiyse ve hamile kaldıysanız, ginseng tüketimini durdurun ve beslenmeniz ile ilgili her konuyu kadın ve doğum uzmanınıza danışın.

Her gün 1 defa maden suyu tüketin: Potasyum açısından zengin olduğundan yumurta kalitesinin artmasında yardımcı olur.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Çağatay Köşkeroğlu', bu besinlerin bazılarının şu şekilde tüketilebileceğini ifade ediyor:

Sağlıklı döllenme için çiftlerin beslenmesinde dikkat etmesi gerekenler
  • Sabah kalktığınızda kahvaltıda protein ihtiyacınızı 1-2 adet yumurtadan alın.
  • Günlük almanız gereken kafein miktarını 300 mg'ın altında tutun. Bu, 2-3 fincan sade kahve ve 5-6 bardak çaydan fazla çay veya kahve tüketmemek anlamına geliyor.
  • Öğle ve akşam menülerinde mutlaka mevsiminde olan sebze ve meyvelerden tüketin.
  • Yemekleri zeytinyağında hazırlayın.
  • Günlük beslenmenize 1 defa maden suyu ekleyerek sağlıklı bir döllenme için yumurta kalitesini arttırabilirsiniz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

​Kolay hamile kalma yolları
Hamile kalmak için ne sıklıkta cinsel ilişkiye girilmeli? Hamile kalmayı kolaylaştıran yiyecek ve ilaçlar neler? Ayın hangi döneminde hamile kalınabilir?

​Hamile kalma ihtimalinizi artırma yolları
Günümüzde anne olma yaşı ilerledi, dolayısıyla hamile kalmada da zorluklar yaşanması normal. Çünkü 35 yaş sonrası doğurganlık hızla düşüyor. Doğurganlığı artırmak için yapılması gerekenler Pudra.com'da.

​Hamile kalma şansını neler azaltıyor?
Hangi faktörler hamile kalma şansını azaltıyor? Kadın Doğum ve Kadın Hastalıkları Doktoru Op. Dr. Ebru Ünal Pudra.com’a anlattı.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER