13.11.2017

Hamilelik testi hakkında merak edilenler

Hangi gebelik testi doğru sonucu veriyor? Negatif veya pozitif çıkması ne anlama geliyor? Cevapları Pudra.com'da.

Hamile olup olmadığınızı 3 şekilde anlayabilirsiniz. Bunlar, evde yapılan idrar testleri, laboratuvar ortamında yapılan kan testi ve doktor muayenesidir.

Hamilelik testi hakkında merak edilenler

1) Evde yapılan gebelik testleri

İdrardan yapılan gebelik testleridir. Beklenen âdet gününde gecikme olduysa evde rahatlıkla yapılabilir. Bu testi yapmak için eczanelerde satılan evde gebelik testlerini alabilirsiniz. Satın almadan önce mutlaka son kullanma tarihini kontrol etmeniz ve güvenilirliğinden emin olmanız gerekir.
testTesti tarif edildiği şekilde uygulamak çok önemlidir. Örneğin, kaset şeklindeki testler bir bardağa alınan idrar ile yapılırken, çubuk şeklindekiler testin yapılmasını takiben geçen 5 dakikanın ardından T penceresinde oluşan çizgilerden anlaşılır. Çift çizgi, hamilelik anlamına gelir. Tek çizgi ise negatif, hamile olunmadığını gösterir.

Erken gebelik testleri
Gelişen teknolojiyle gebelik testlerinde de farklılıklar olmuştur. Artık âdet gecikmesini beklemeksizin gecikmenin 6 gün öncesinde de hamile olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz. Testin uygulanacağı gün doğru hesaplanmalıdır. Testin yapılabileceği en erken günden de önce yapılacağı için çıkan sonucun güvenilirliği tartışılır.

Dijital olanlarda "yes" hamilesiniz, "no" hamile değilsiniz demektir. Çıkan sonuç diğerleri gibi %100 doğru değildir.
 
Evde yapılan gebelik testinin sonucu "negatif" çıkmışsa
Evde yapılan hamilelik testlerinde sonuç negatif çıksa bile bu, kesin olarak hamile değilsiniz anlamına gelmez. İdrarla yapılan gebelik testi her zaman yanılma payı içerir. Eğer olumlu çıkmasına ek olarak:
- Âdet görmemişseniz
- Meme büyümesi varsa
- Karında ağrı varsa
Bu belirtiler varsa kesin bilgi için mutlaka kan testi de yaptırılmalıdır.  

Evde yapılan gebelik testinin sonucu “pozitif” çıkmışsa
Kişinin bir doktora gitmesi ve gebeliğin klinik olarak tespit edilmesi gerekir. Çünkü evde gebelik testi bazen yanlış pozitiflik verebilir. Bu her zaman için gebelik anlamına gelmez. Bazı durumlarda hamile olunmasa bile vücuda gebelik hormonu salgılanabilir. 
- Vücuttaki hormonal değişiklikler
- Yumurtlamayı sağlayan birtakım ilaçlar
- Çok nadir tümör oluşumu

İdrar testi ne zaman kesin sonuç verir?
Evde yapılan gebelik testlerinde doğru sonucu görebilmek için âdet gecikmesinden sonra en az 5 gün beklemek gerekir. 5 günden sonra yapılan testte bir pozitiflik varsa gebe olma olasılığı yüksektir. Ancak negatif testi de gebelik olmaması anlamına gelmez. Bu nedenle gebelik testlerinde idrar testi çok önem taşımaz. İdrar testi klinik bulgularla değerlendirilmelidir.  

2) Laboratuvar ortamında yapılan kan testi

Genellikle kadınlar evde yaptıkları gebelik testi olumlu sonuç verince emin olmak adına kan testi yaptırırlar. Eğer kanla yapılan gebelik testinde pozitiflik varsa bu gebeliğe işaret verir. Ancak bu gebelik rahimin içinde sağlıklı bir gebelik olduğu anlamına gelmeyebilir. Ultrasonla bakılan rahimin içinde bebek görülürse hastanın gebe olduğu kanıtlanır.​
kan       
 
3) Gebelik için doktor muayenesi
Bu aşamada kan testi ve idrar testinde sonuç pozitif çıkmıştır. Gebeliğin netlik kazanması için son aşamadır. Doktor muayenesinde rahim içi gebelik görülmediği durumlarda evde yapılmış gebelik testinde sonuç pozitif olsa bile hamilelik söz konusu değildir. Kesin sonuç, doktorun söylediğidir.

Eğer hamile olduğunuz netlik kazanırsa gelecek dönemlerde bebeğin ve annenin sağlığı için düzenli bir şekilde doktora gidilmesi gerekir.
 
hamilelik

Hamilelik testi sonucunun pozitif çıkmasına rağmen âdet kanaması gördüyseniz, mutlaka bir uzmana başvurmanız gerekir. Çünkü bu kanama normal bir adet kanaması da olabilir, farklı nedenlerden kaynaklı da olabilir. Olası durumlar:

- Altında gebelik
- Gebelik dışında bir düşük tehtidi
- Dış gebelik sorunu

Doktorunuz kesin sonuca birtakım izlenimlerle ve kan testi takipleriyle karar verir.Hamilelik testi pozitif çıkmasına rağmen çok nadir âdet yaşanabilir. Bazı hastalar gebeliklerinin 4. ve 5. ayına kadar ayda bir gün kanama görebilir.

İlgili haberlerimiz: 

Evde gebelik testi nasıl yapılır?
"Hamile miyim?" diye düşündüğünüz zaman yapacağınız en koley şey, evde gebelik tasti. Gebelik testi hakkında merak ettikleriniz Pudra.com'da.

Hamilelik testi ne zaman yapılır?
Hamilelik testi nasıl uygulanır? Sonucun pozitif ya da negatif çıkması halinde ne yapmak gerekir

Hamilelik testi hakkında merak edilenler
Hangi gebelik testi doğru sonucu veriyor? Negatif veya pozitif çıkması ne anlama geliyor? Cevapları Pudra.com'da.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER