24.01.2019

Hamileliğin hangi döneminde diş tedavisi yapılabilir?

Hamilelik sırasında ağız ve diş sağlığında da birçok değişiklik meydana geliyor. Bu nedenle hamilelikte ağız ve diş sağlığını korumak ekstra önem taşıyor.

Hamilelik döneminde ağız ve diş sağlığında birçok değişiklik meydana geliyor. Bu nedenle ağız ve diş sağlığını korumak daha fazla önem taşıyor. Diş Hekimi Mahmut Genç, hamilelikte ağız sağlığını koruma yöntemleri ve hamilelik döneminin hangi zamanlarında ağız ve diş tedavilerini yaptırabileceğinize dair bilgiler verdi.

Hamilelikte diş bakımına dikkat

Kadınların en özel zamanları olan hamilelik döneminde vücutta birçok değişiklik meydana gelmektedir. Hormonal ve fiziksel değişikliklerin yanında psikolojik değişimler bu dönemde gerçekleşmektedir. Bu değişimler vücutta değişik etkiler yaratmaktadır. Ağız ve diş çevresinde de bu değişimlerin etkilerini hissederiz.

Hamilelik döneminde hormonal değişimler ve tükürük salgısındaki değişimler ağız florasında farklıklara sebep olmaktadır. Ağız kuruluğu ile diş çürükleri hızlı bir şekilde oluşmakta ve diş kayıplarına kadar gitmektedir. Hormonların değişimleri sebebi ile diş eti bölgesinde enfeksiyonlar gelişmektedir. Aşırı kusma ve mide bulantısı diş sert dokularında kayıplara, erezyonlara sebep olmaktadır.

Gebelik süresince ağız ve diş sağlığımızı korumak için bakımı normal zamanlardan daha fazla artırmak ve çürük ve enfeksiyonların oluşmasını engellemek gerekiyor.

Hamilelikte ağız ve diş sağlığını korumak için yapılabilecekler
  • Diş fırçalama sıklığımızı artırmak ilk seçenektir. Diş macununa bulantı gelişen bireylerde kokusuz macun veya hiç macunsuz diş fırçalama işlemi yapılabilir.
  • Ağız gargaraları ve diş ipleri ile fırçalayamadığımız yerler temizlenmeli ve çürük oluşumunun önüne geçilmelidir.

Hamileliğin hangi döneminde diş bakımı yaptırabilirsiniz?
Tedavi gerektiren tüm işlemler hamilelik döneminde de yapılabilir. Çünkü hamileliğin geçmesini beklemek diş kayıplarına sebep olabilmektedir.
  • 2. trimister diş tedavileri için en güvenli zamandır.
  • 3 ve 6. aylar arasında tüm diş tedavileri güvenle yapılabilir. Bu dönem anne ve bebek için güvenli zamanlardır. 


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER