pudra.com 12.02.2010

Hamilelikte tehlikeli durumlar

Hamilelik sürecinde olası tehlikeli durumlar ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini biliyor musunuz?

Birçok hamilelik tamamen normal geçer elbet; ancak bazen komplikasyonlar olabilir. Medipol Hastanesi uzmanları hamilelik boyunca tehlikeli olan ve hemen doktorunuza başvurulması gereken durumları şöyle sıralıyor:

Hamilelikte tehlikeli durumlar

Kanama
Gebeliğin başlangıcında hafif bir kanama veya lekelenme bebeğin rahme yerleşmesini veya bir düşük oluştuğunu gösterebilir. Herhangi bir kanama durumunda hemen doktorunuza başvurun.

Ateş
Eğer ateşiniz yükselmişse mutlaka bir nedeni vardır. İlaç almadan hemen doktorunuza başvurun.

Bebek hareketlerinde azalma
Normalde bebeğin hareketleri bazen artar, bazen azalır. Bu hareketleri dördüncü veya beşinci aydan itibaren hissedebilirsiniz. Alışılageldiğiniz hareketlerde uzun süre azalma varsa doktorunuzu arayın. Anne karnında bebek 12 saat içinde 10-20 kez hareket etmelidir.

Vajinal akıntı
Genellikle gebelikte akıntı artar. Su gibi berrak bir akıntı amnios sıvısı aktığını gösterir. Bu durumda hemen doktorunuza başvurun. Bu sıvı hemen incelenip gereken yapılmalıdır. Hiç bir zaman alttan duş yapmayın.

Plesenta previa
Bazen plesanta rahmin açılacak ağız kısmının üzerinde oluşur. Bu durumda normal doğum yapılamaz. Bazen plesanta doğum başlamadan rahimden ayrılır veya artık iyi işlev göremez. Buna plesanta abrupsiyonu denir. Her iki durumda da bebek hemen doğurtulmalıdır.

Erken doğum sancıları
Daha gebelik tamamlanmadan doğum başlayabilir. Doğumu durdurmak veya yavaşlatmak gerekir. Kesin yatak istirahatı, damar yolu ile sıvı verilmesi ve bazı ilaçlar denenir.


Hamilelikte kesinlikle dikkatli olunması gereken bazı konular da söz konusudur. Memorial Hastanesi uzmanları alkol, sigara, kafein, yüksek sıcaklık, radyasyon ve toksoplazma hakkında açıklamalarda bulunuyor.

Alkol
Alkol plesantadan geçerek düşüklere neden olur. Ayrıca düşük doğum ağırlığı yanısıra bebekte fötal alkol sendromuna yol açar.

Sigara
Sigara damarlarda büzülmeye yol açarak bebeğinize daha az oksijen gitmesine neden olur. Hatta başkasının içtiği sigaranın dumanı bile bebekte düşük ağırlığa, erken doğuma, düşüklere ve bebekte diğer sağlık problemlerine neden olabilir.

Kafein
Genellikle kahve ve kolalarda bulunan kafein kullanımı konusunda kesin bir yasaklama yoktur. Ama kafeinin plesantayı geçip bebeğinize erişmektedir.

Yüksek sıcaklık
Vücut ısısının uzun süreli artması mutlaka önlenmelidir. Gebelik süresince sıcak küvet, saunalar ve kaplıcalardan kaçının.

Radyasyon
Hamilelik süresinde röntgen ışınları tehlikelidir. Radyasyon veren aletlerden uzak olmayı tercih edin.

Toksaplazma
Kedi ve diğer evcil hayvanlarda bulunan bir parazit tarafından oluşan bir enfeksiyondur. Hayvan dışkısı ile bulaşır. Gebelik sırasında toksaplazma enfeksiyonu geçirmek fötüste hasara yol açar. Toksaplazmadan korunmak için çiğ et yemeyiniz ve etleri tam pişiriniz. El temizliğine daha dikkat ediniz.


Etiket: hamilelikte tehlikeli durumlar, hamilelikte dikkat edilmesi gerekenler, hamilelikte tehlikeli hareketler, hamileyken dikkat edilmesi gerekenler, hamileyken dikkat edilmesi gereken şeyler, hamileyken dikkat edilmesi gereken hususlar, hamileyken dikkat edilmesi gereken faktörler, devamı...
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER