@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 09.09.2015

Hamile kalmadan önce yapılması gereken testler

Kendinizi psikolojik olarak anne olmaya hazır hissediyorsunuz, peki hamile kalmadan önce yaptırmanız gereken testler olduğunu biliyor musunuz?

Hamile kalmaya karar verdiğinizde artık yepyeni bir hayata adım atıyorsunuz demektir. Bu sürece öncelikle psikolojik ardından fizyolojik olarak hazırlanmalısınız. Hamile kalmadan önce sigarayı bırakmak, folik asit kullanmaya başlamak gibi hazırlıklar yapmanızda fayda var. Hamilelik sürecine nasıl hazırlanacağınızı merak ediyorsanız, Hamile kalmadan önce yapılacaklar yazımızı okuyabilirsiniz.

Hamilelikten önce yapılması gereken testler

Eşinizle birlikte bebek sahibi olma kararı aldığınızda, çok beklemeden kadın doğum uzmanınızla bir araya gelmeniz gerekiyor. Öncesinde ve sırasında kontrol altında giden bir gebelik, hem sizin hem de doğacak bebeğinizin sağlıklı ve mutlu olması açısından çok önemli. Kadın doğum uzmanınızla bir araya geldiğinizde, ilk gebelik öncesi muayeneniz yapılır. Bu muayenede sizin jinekolojik geçmişiniz ve durumunuz öğrenilir. Miyom, yumurtalık kisti veya benzeri hastalıklar araştırılır. Bu aşamada doktorunuz herhangi bir problem olmadığını düşünüyorsa sizi birtakım testler yaptırmaya yönlendirir. Bu testler öncesinde genel fizyolojik durumunuzun kontrolü de oldukça önemlidir. Kalp hastalıkları, diyabet ve böbreklerinizin yeterli derecede iyi çalışıp çalışmadıkları kontrol edilir. Hamile kalmanızı engelleyecek herhangi bir durum olup olmadığı tespit edilir. Kadın doğum uzmanınız hamile kalmanızda bir sakınca görmüyorsa en az 2-3 ay öncesinden folik asit kullanmaya başlamanızı önerecektir.
 

Hamile kalmayı planlıyorsanız mutlaka yaptırmanız gereken testler

  • Kan testi (eşlerin kan gruplarının tespiti ve tam kan sayımı)
  • Kanama profili (kanama ve pıhtılaşma zamanları)
  • Tam idrar tahlili
  • Tansiyon
  • Pap-Smear (rahim ağzı kanseri araştırması)
  • TORCH testleri (toksoplazma, kızamıkçık, sitomegalovirüs, herpes)
  • pelvik ultrasonografi ve genital ultrasonografi)
  • Kromozom incelemeleri (akraba evliliği veya genetik rahatsızlığı olanlarda)
  • Hepatit B testi
  • Rutin biyokimya testleri (açlık kan şekeri, üre, kreatinin)

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Doğurganlığı artırmak için ne yemeli?
Hamile kalmak için ne yemeli? Hamile kalma ihtimalinizi artırmak için beslenmenizde dikkat etmeniz gerekenler Pudra.com'da.

Kolay hamile kalma yolları
Hamile kalmayı kolaylaştırmak için ne sıklıkta cinsel ilişkiye girilmeli? Hamile kalmayı kolaylaştıran yiyecekler ve ilaçlar neler? Ayın hangi döneminde hamile kalınabilir? Yanıtları Pudra.com'da.

Hamileliğin ilk belirtileri
Hamile olduğunuzu nasıl anlarsınız? Sizi gebelik testi yapmaya iten nedenler nelerdir? İşte hamileliğin beden ve ruhumuzdaki ilk belirtileri.

Hamilelik vücudu nasıl değiştirir?
Hamile olduğunuzda fiziğinizde oluşacak harika, komik ama kimi zaman korkutucu değişiklikler göreceksiniz. Hamileliğin vücutta oluşturduğu farklılıklar Pudra.com'da.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER