Pudra.com 16.07.2013

Kate Middleton'ın doğum şekli: Hipnodoğum

Kate Middleton'ın doğum yöntemi olarak hipnodoğumu seçeceği konuşulmaya başlandı. Op. Dr. Nuri Ceydeli, hipnozla doğumu anlatıyor.

Cambridge Düşesi Kate Middleton'ın doğum süreci tüm dünya medyası tarafından yakından takip edilirken “Düşes hipnoz ile doğum yapacak” haberleri “hipnodoğum” tekniğini gündeme getirdi.

Kate Middleton'ın doğum şekli: Hipnodoğum

Anadolu Sağlık Merkezi Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Nuri Ceydeli, hipnodoğum kişinin beyin gücüyle kendini doğuma hazır hale getirmesi ve mümkün olduğunca doğumu ağrısız ve kolay şekilde yapması anlamına geldiğini söyledi. Kadınların doğumun doğal sürecini kabullenmesini sağlayan bu yöntemin faydaları olduğuna değinen Dr. Ceydeli, “Bu öğretiyi benimseyen kadınlar doğumu tıbbı yardım almadan yapabileceğini düşünebilir işte bu noktada hipnodoğumu doğru bulmuyoruz. Tıbbi gerçekleri ve doktorları dikkate almak şartıyla keşke bütün hamileler bu tarz eğitimler alsa” diyerek hipnodoğum hakkında şu bilgileri verdi:

"Hipnodoğum, normal doğum kararı veren anne adaylarının doğum sürecini ve doğum korkusunu yenebilmesi amacıyla doğum öncesinde hipnoz tekniği ile eğitim almaları anlamına gelir.

Hamile olduğunu öğrenen birçok kadın ilk önce normal doğum yapmak istiyor ama bazen korku, bazen kontrol duygusu bazen de tıbbı zorunluluk nedeniyle sezeryana yöneliyor. Önemli olan bu korkuyu yenebilmek, doğum sancısının kontrol edilebileceğine inanmak. Hipnodoğumda da ana amaç; bu korkuları yenmek, vücudu bir şekilde kontrol edebilmek, doğum denen bu mucizeyi kendi akışına bırakmak.

Bilinçaltındaki doğum korkusunu silme

Hipnodoğumun altında yatan asıl nokta, kişinin bir şekilde beyin gücüyle kendini bu doğuma hazır hale getirmesi, yaşanacak sürecin doğal olduğunu algılayıp bunlarla mücadele ederek doğumu ağrısız ve kolay şekilde yapması. Bunu başarmak kurslarla, toplantılarla, seminerle, görsel ve yazılı bilgiler edinerek mümkün olabilir. Hipnodoğum bir kadının gebe olduğu zaman bu durumu nasıl heyecanla ve mutlulukla karşılıyorsa aynı şekilde doğumu beklerken de aynı duyguları hissedebilmesini sağlamaktır.

Hipnodoğum, bilinç altındaki doğum korkusunu, endişesini silme çalışmasıdır. Bu yöntem zihinsel iyileştirme tekniklerini kullanarak hastaya bazı öğretileri vermek ve doğum sırasında bu öğretilerden faydalanmaktır. Ancak belirtmek gerekir ki düşünerek ağrıyı hafifletmek mümkün fakat tamamen ortadan kaldırmak mümkün olmaz. Bilinmesi gereken şey; doğum sancısının kabul edilebilir, mücadele edilebilir bir ağrı olduğudur.

Doğum sancısının algılanması, kişiden kişiye değişir. Bazıları çok rahat, çok az ağrı çekerek doğururken bazıları büyük sıkıntılar çekerek doğum yapıyor. Aslında aynı ağrı ama tepkiler birbirinden çok farklı. İşte o tepkileri kontrol etmek, baskılamak ve törpülemek birtakım öğretilerle mümkün.

Kişinin bu öğretiyi benimsemiş olması ve bunu kontrol etmeye çalışması kesinlikle avantajdır. Ama önemli olan bunları yapmayı çalışırken tıbbı birtakım gerçeklerden de uzak durmaya çalışmamak. Çünkü doğum yapacak kadın şöyle düşünebilir: Ben bu öğretiyi benimsedim doğumumu tıbbi yardım almadan yapabileceğim, doktor bana hiçbir şekilde dokunmasın!

İşte bu noktada hipnodoğumu doğru bulmuyoruz. Tıbbi gerçekleri ve biz doktorları dikkate almak şartıyla keşke bütün hamileler bu tarz eğitimler alsa, böyle bir şansı elde edebilseler."


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER