Aileterapisi.me 01.08.2011

Gerçek aşkın nitelikleri

Sizce gerçek aşk nedir? Size, "Gerçek aşk, tarafların aşkı vermeyi ve almayı öğrenmeleridir" desek? İyisi mi siz bu yazıdaki gerçek aşkı belirleyen nitelikleri okuyun ve kendi "aşk" tanımınızı yapın.

Gerçek aşkta karşılıklı sevmek ve sevilmek birlikte bulunur. Akıl ve duygu beraber çalışır, sevilen kişi ya da eş gerçek bir tanışma ve bilgi birikiminden sonra ortaya çıkar.

Gerçek aşkın nitelikleri

Gerçek aşk, tarafların aşkı vermeyi ve almayı öğrenmelerini; karşısındaki kişinin ihtiyaçlarının ve kişiliğinin kendisininki kadar önemli olduğunu kavramalarını; şiddet, zorlama ve sömürüden kesinlikle kaçınmalarını gerektirir.

Gerçek aşkta taraflar birbirlerinin benliğini yüceltmek ve yaşamlarını zenginleştirip renklendirmek isterler. Aşk konusunda uğraşanlar gerçek aşkı belirleyen 4 önemli nitelik ortaya koymuşlardır. Bunlar şöyle sıralanabilir:
  • Gerçek aşk tarafların karşılıklı “empati“ anlayışını içerir. Seven kimse, sevdiği kişinin duygu ve yaşantılarını anlar ve paylaşır.
  • Seven kimse, sevilenin iyilik, mutluluk ve gelişmesi ile derinden ilgilenir.
  • Seven kimse, kendi olanaklarını ve kaynaklarını sevilen kişinin iyilik, mutluluk ve gelişmesini sağlayacak bütün çabalara geniş anlamda katılır; ancak, onun benlik bütünlüğünü, davranış bağımsızlığını asla kısıtlamaz, saygı duyar.
  • Seven kimse, kendi olanaklarını ve kaynaklarını sevilen kişinin iyilik, mutluluk ve gelişimi için sunmaktan büyük zevk duyar.

    Görülüyor ki gerçek aşkta empati, başkalarını sevmek, bilgi, anlayış, kabul ve saygı vardır. Sevme yeteneği doğuştan gelen bir özellik değildir, yani öğrenilir.

    www.aileterapisi.me


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER